Da li je Ronaldo najbolji evropski fudbaler svih vremena? Mi mislimo da jeste! (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Profimedia/Fonetap/AP/Reuters

šta vi mislite?

Da li je Ronaldo najbolji evropski fudbaler svih vremena? Mi mislimo da jeste! (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

Logičan je zaključak da ako je s Mesijem najbolji u ovom veku, da onda bude i najbolji u Evropi, ali šta je s istorijom fudbala?
Objavljeno: 16:50h

4. MARKO VAN BASTEN

foto: Profimedia

Da nije bilo tih nežnih i "staklenih nogu" ko zna kako bi izgledala njegova karijera koja je završena zvanično u 31. ali realno prekinuta u 29. godini zbog silnih povreda. On je doneo ono što Holanđanima nije dao Johan Krojf, baš kao što je Ronaldo dao Portugalcima ono što nije Euzebio - veliku titulu sa reprezentacijom.

Svet i dalje prepričava njegov evrogol iz voleja iz mrtvog ugla u finalu EURO 1988. godine u Italiji protiv SSSR, a pored evropske titule sa reprezentacijom, bio je i dva puta šampion Evrope sa Milanom. Na individualnom nivou bio je po jednom Zlatna kopačka Evrope i sveta.

5. ZINEDIN ZIDAN

foto: Profimedia

Veliki Zizu je neko ko je oduševljavao svojom igrom čitavu planetu, bio predvodnik svojih timova i na sve to je uzimao trofeje i na klupskom i reprezentativnom nivou.

Vodio je "galske petlove" do ujedinjenja titule svetskog i evropskog prvaka na kraju 20. veka i igrao još jedno finale Svetskog prvenstva. Jednom je trijumfovao u Ligi šampiona sa Realom i 1998. godine bio je dobitnik Zlatne lopte.

6. ĆAVI ERNANDEZ

foto: AP

Mozak ekipe Španije koja je dominirala svetskim fudbalom od 2008. do 2012. godine, a da nije bilo njegovog saigrača Mesija i da se ne vrednuje toliko više klupski uspeh sigurno bi barem jednom dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta.

Dva puta je sa "crvenom furijom" bio šampion "starog kontinenta" i jednom prvak sveta. Sa Barselonom je 4 puta osvajao Ligu šampiona i ima 8 titula u Španiji.

7. KRISTIJANO RONALDO

foto: Reuters

I na kraju Portugalac, još jedan u nizu onih igrača od kojih sve zavisi u timu, ali kompletno sve, bilo da je u pitanju reprezentacija ili klub. Sada je došao do onoga što mu je nedostajalo, titula sa Portugalijom koju je pridodao na tri klupske titule prvaka Evrope i trima Zlatnim loptama koje je dobio uz još brdo timskih i individualnih trofeja i nebrojene rekorde svetskog fudbala.

Šta vi mislite ko je najbolji fudbaler u istoriji evropskog fudbala možete nam reći učešćem u anketi, ali i kroz komentare.

(U. M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.