Da li je Ronaldo najbolji evropski fudbaler svih vremena? Mi mislimo da jeste! (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Profimedia/Fonetap/AP/Reuters

šta vi mislite?

Da li je Ronaldo najbolji evropski fudbaler svih vremena? Mi mislimo da jeste! (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

Logičan je zaključak da ako je s Mesijem najbolji u ovom veku, da onda bude i najbolji u Evropi, ali šta je s istorijom fudbala?
Objavljeno: 16:50h

1. LAV JAŠIN

foto: Wikipedia

Za stručnjake nema dileme da je legendarni ruski "crni pauk" najbolji golman 20. veka, a uopšteno jedino Đanluiđi Bufon može da mu stane na crtu svojim kvalitetima.

Osvojio je Zlatnu loptu 1963. godine, bio je šampion Evrope 1960. godine, olimpijski prvak 1956. godine i dva puta igrao u četvrtfinalima Mundijala.

2. FRANC BEKENBAUER

foto: AP

Čuveni "Kajzer" je najbolji igrač na svojoj poziciji u istoriji, a gledajući sveukupno, posle Dijega Maradone i Pelea ponajbolji fudbaler u prošlom stoleću.

U svojoj riznici kao fudbaler ima tri Lige šampiona, 6 Bundesliga, po jednom je osvajao Svetsko i Evropsko prvenstvo i po jednom je bio drugi na oba takmičenja, a ima još jednu bronzu sa Mundijala. Dva puta je bio najbolji igrač Evrope i jednom u izboru za Zlatnu loptu je bio drugi.

Pošto se radi o izboru za fudbalera, njegove trenerske uspehe nećemo pominjati.

3. MIŠEL PLATINI

foto: AP

Obeležio je kraj 70-tih i 80-te godine u svetskom, a naročito evropskom fudbalu Francuz koga u poslednje vreme više znamo po skandalima kada je postao predsednik UEFA.

Ipak, kada je reč o njegovoj igračkoj karijeri, ona je posebna priča. pamti se kako je sam doveo rancuze do titule evropskog prvaka 1984. godne sa 9 golova, najviše u istoriji završnih turnira Evropskih prvenstava, a ima uz to i bronzu sa Mundijala u Meksiku. Osvojio je i jedan Kup evropskih šampiona sa Juventusom, a tri puta zaredom je bio dobitnik Zlatne lopte uz još mnogo individualnih priznanja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.