Sa velikim Š! 15 naj ŠMEKERA Balkana svih vremena: Žene se sekle zbog njih, a frajeri ih mrzeli! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Story arhiva, Printscreen

Podizali su temperaturu damama

Sa velikim Š! 15 naj ŠMEKERA Balkana svih vremena: Žene se sekle zbog njih, a frajeri ih mrzeli! (FOTO)

U današnje vreme, žene su te koje su u svim medijima, koje se eksponiraju zarad muških uzdaha, ali nekada sve je bilo drugačije
Objavljeno:

11. Igor Pervić

foto: Printscreen

Pre 20 godina, "Novosti" su pisale kako se dečaci češljaju kao on i pevaju i sviraju ko on. Pevač i glumac je tada imao 24 godine. Igor je, kao dete čuvenog umetničkog para Lidije Pilipenko i Muharema Pervića, rano i sam počeo da se bavi umetnošcu. U Londonu se bavio muzikom, u Americi manekenstvom, a našoj publici se predstavio u više od 30 filmova. Ženio se Tinskom, a godinama zabavljao sa Čkaljinom unukom, Jovanom Petrović. Otvoreno je govorio o borbi sa narkoticima.

12. Nebojša Bakočević

foto: Printscreen

Čuveni Darko iz filma "Kako je propao rokenrol" u kom se zaljubljuje u Anicu Dobru, ni van bioskopskog platna nije manjkao filmskih ljubavi.

Bio je u burnoj vezi sa Ašhen Ataljanc. Od '99. je nestao iz javnosti, da bi se 2008. pojavio u seriji "Vratiće se rode", pa u filmu "Artiljero".

Šuškalo se i da konzumira narkotike, što Nebojša nije ni potvrdio, ni negirao. Ne namerava da se ozbiljnije vraća glumi.

- Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dve stvari: hrana i žene. Za Oskara me zabole uvo. Volim vesele, lepe i pametne žene. Da bih se oženio, ona bi morala da se brine o meni, a ja o svemu ostalom. Još je davno Leonard Koen napisao da će žene jednog dana da preuzmu sve u svoje ruke, a muškarci će da se bave svojim detinjastim poslovima, kao što su umetnost, poezija... One i onako održavaju ovaj svet u životu", rekao je Nebojša u jednom od retkih intervjua.

13. Ðorde Pavlov Kortina

foto: Damir Dervišagić

Bio je, a donekle i ostao veliki osvajač žena, ali i maneken sa diplomom pravnika.

Od 1969. do 1983. godine imao je vrlo intenzivnu manekensku karijeru. Bio je predsednik Udruženja manekena Beograda, pa i Srbije. Osim što je diplomirao pravo i što je umeo sa ženama, bio je i kafedžija. I danas šeta modnim pistama.

14. Voja Brajović

foto: Printscreen

Kao Tihi u doba "Otpisanih" bio je neprikosnoveni srpski seks simbol (naravno, uz kolegu Prleta). Posle FDU-a, Voja je postao stalni član Jugoslovenskog pozorišta gde je za 40 godina ostvario više od 50 uloga. Filmskih je bilo mnogo više - preko 100.

Njegova prva uloga na filmu bila je 1968. i to dok je bio na prvoj godini fakulteta - u ostvarenju Živojina Vukadinovića "Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana". Ostao je šmeker sa specifičnim stilom!

15. Milan Štrljić

foto: Printscreen

Rodeni Slavonac, odrastao je i školovao se u Splitu. Štrljić je, u želji da upiše Fakultet dramskih umetnosti, po završenoj gimnaziji stigao u Beograd, gde je i diplomirao. Ostao je da živi i radi u Beogradu; ipak, film koji ga je predstavio široj publici kao harizmatičnog mladog glumca sniman je u Dubrovniku - "Okupacija u 26 slika“ (1978) Lordana Zafranovića.

Usledila je i uloga koja mu je donela popularnost širom stare Jugoslavije - u TV seriji "Velo Misto“.

Crnomanjast, markantne spoljašnjosti i zavodljivog osmeha, neretko je dobijao uloge zavodnika ("Bal na vodi“, "Pazi šta radiš“, "Hocu živjeti“). U Beogradu je radio sve do izbijanja rata u Hrvatskoj 1991, kada se preselio u Split, gde i danas živi.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.