Sa velikim Š! 15 naj ŠMEKERA Balkana svih vremena: Žene se sekle zbog njih, a frajeri ih mrzeli! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Story arhiva, Printscreen

Podizali su temperaturu damama

Sa velikim Š! 15 naj ŠMEKERA Balkana svih vremena: Žene se sekle zbog njih, a frajeri ih mrzeli! (FOTO)

U današnje vreme, žene su te koje su u svim medijima, koje se eksponiraju zarad muških uzdaha, ali nekada sve je bilo drugačije
Objavljeno:

5. Žarko Laušević

foto: Printscreen

Roden u Cetinju, Laušević je u Podgorici (ondašnjem Titogradu) završio gimnaziju, a u Beogradu glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Godine 1982. popularnost je stekao u seriji "Sivi dom" (1984.).

Nakon toga, usledile su Lauševićeve uloge: "Šmeker", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi", "Bolje od bekstva" i postao je jedan od najpriznatijih glumaca u svim republikama i pokrajinama bivše SFRJ.

Na leto 1993. godine Laušević je napadnut od grupe momaka ispred jednog kafića u Podgorici, pa je u samoodbrani iz svog pištolja usmrtio dvojicu, a trećeg teško povredio. Prvo je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je smanjena na 4 godine zatvora. Tada je pušten, nakon što je odslužio 4,5 godine.

Posle decenije ćutanja, povučenosti, zatvorenosti u svoje patnje i preslišavanja, sjajni glumac napisao je 2011. godine 450 stranica autobiografije "Godina prode, dan nikad".

6. Darko Rundek

foto: Printscreen

Roden 1956. u Zagrebu, Rundek je postao jedan od najboljih muzičara i šarmera Jugoslavije. Nakon što se definitivno upisao u istoriju muzike ovih prostora, Rundek se 1991. preselio u Pariz gde uglavnom radi muziku za pozorište i film.

Još uvek nastupa sa svojim bendom "Trio Cargo Orkestar" sa kojim uvek puni sale. Oženjen je i za sebe kaže da je veran muž, ali je - srećom - mladim obožavateljkama "u amanet" ostavio 21-ogodišnjeg sina Vida.

7. Alen Slavica

foto: Printscreen

Roden je 23. decembra 1964. godine u Karlovcu. Hrvatski je muzičar i pevač koji je objavio čak 14 albuma.

Krajem 1989 godine na poziv Džona Lončarevica, odlazi u Kanadu gde nastupa za doček Nove 1990 Godine, i ide na turneju po Kanadi sa Kićom Slabincem, ali održava i nekoliko solističkih koncerata. Nakon završene turneje i povratka u Hrvatsku, vraća se nazad u Kanadu već nakon dva meseca, što se pretvorilo u jedanaest godina života.

U Los Anđelesu na nastupu Dubrovačkih Trubadura 06.02.1999 godine, upoznaje svoju buduću suprugu Sandru Dedić, ćerku Arsena Dedića iz prvog braka. Alenu i Sandri se 2011. godine u Šibeniku rodila ćerkica Ema, kojoj je Alen posvetio pesmu "Učiniću sve", kao i svoju knjigu "Životni Autoput".

8. Vlado Kalember

foto: Printscreen

Kao i Alen i Vlado je roden u Karlovcu, ali desetak godina ranije, tačnije 1953. godine.

Godine 1978. osnovao je pop grupu Srebrna krila. Zajedno sa Izoldom Barudžijom predstavljao je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1984. godine. Dve godine kasnije napušta Srebrna krila i započinje solo karijeru. Kasnije je bio član grupe 4 asa sa Juricom Paden, Rajkom Dujmićem i Alenom Islamovićem. Godine 2012. ponovo okuplja Srebrna krila.

Oženio se sa znatno mladom violočelistkinjom Anom Rukner sa kojom ima jedno dete, ali je 2014. godine bio čvrsto rešen da se razvede dok je ona pokušavala da spase brak.

9. Goran Bregović

foto: Print Screen Youtube

Kazanova Jugoslavije ipak je stari, dobri Brega. Dok je za njim išla horda obožavateljki, on je svojim prolaznim romansama posvećivao pesme - Alki Vujici "Pediculis Pubic", a Ljiljani Tici "Bitanga i princeza"... Povezivan je i sa Severinom, Brenom i svakom drugom vrednom povezivanja. Iako ga i danas paparaco često škljocne sa mladim ljubavnicama, on je oženjen Dženanom sa kojom ima tri ćerke.

10. Neven Bošković

foto: Privatna arhiva/Story arhiva

Najbolji maneken Jugoslavije, koji je bio predmet snova Beograđanki, nije svoj izgled koristio u svrhe lomljenja srca. Oženio se i ostao do danas u skladnom braku iz kog ima ćerku Anju, koja se takođe kratko bavila manekenstvom.

Danas provodi vreme sa svojim unukom ili ispijajući kafu u svom kafiću u Kosovskoj.

- I dalje pomalo putujem, pratim modu izdaleka, družim se sa svojom ekipom u kojoj ima i onih s modne piste, a glavna zanimacija su mi moja dva kafea, paba. Što se tiče mog sadašnjeg izgleda, to je rezultat genetike i vrlo malo odricanja", rekao je Neven o svom životu danas i dobrom izgledu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.