Ma, kakva beda?! Ovi glumci uzimaju 2 hiljade evrića dnevno! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, Nebojša Mandić

IMA SE, MOŽE SE

Ma, kakva beda?! Ovi glumci uzimaju 2 hiljade evrića dnevno! (FOTO)

Andrija Milošević zarađuje najmanje duplo više od partnerke Anđelke Prpić, dok su ostale glumice i do pet puta manje plaćene od kolega
Objavljeno: 10:09h

Kada bismo pravili listu top 10, na njoj bi se našlo mesta i za Srđana Todorovića, Nikolu Koju, Mirjanu Karanović, Lazara Ristovskog, Dragana Bjelogrlića i Andriju Miloševića, koji uglavnom sami i produciraju filmove, serije i predstave u kojima glume.

Pala veridba: Romana Panić konačno pokazala verenika i prsten! (FOTO)

- Za uloge u hit serijama gde igraju mladi, poput "Sinđelića" ili "Vojne akademije", mladi i neafirmisani glumci dobijaju oko 50 evra. Najveći honorar ima Milena Dravić, ali on ne prelazi 400 evra. Andrija Milošević i Anđelka Prpić su u hit seriji „Andrija i Anđelka“ radili za 100 evra po danu, što im je mesečno donosilo oko 2.500 evra. Milošević na to zaradi svoju platu u pozorištu od 500 evra i od tezgi dodatnu hiljadarku - priča sagovornik.

Može da predaje fotošop na fakultetu: Maja Nikolić iskrivila jahtu da bi imala noge od 2 metra! (FOTO) Za razliku od filma, u pozorištu je stvar transparentnija. Plata glumca u stalnom angažmanu je od 50.000 do 80.000 dinara, koliko imaju dramski umetnici sa statusom prvaka. Honorarci nisu te sreće, pa zarade po izvođenju do 4.000 dinara.

- Najveći problem svim glumcima predstavljaju dve stvari - mali broj uloga, kao i čest problem da naplate svoju zaradu. Honorari se čekaju godinama, isplaćuju se na rate. Spas za njih su vođenje programa, za koje traže i do 1.500 evra - zaključuje sagovornik.

Ronaldo je po prvi put tražio da se slika sa nekim...Oh da, sa Kim Kardašijan! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.