Skandal u Sarajevu, odlaže se finale: Pretnje Zvezdama Granda zbog Srebrenice! (FOTO)
Foto: RadioSarajevo.ba

Negodovanja zbog datuma

Skandal u Sarajevu, odlaže se finale: Pretnje Zvezdama Granda zbog Srebrenice! (FOTO)

Pitanje je šta se sledeće desiti. Posle ovog incidenta oglasio se i Saša Popović!
Objavljeno:

Dodaje da mu nije jasno zbog čega je nastao problem.

- Pitao sam ljude u Sarajevu, organizatore, producenta Faruka Drinu i ljude s OBN televizije da li je uredu taj datum i svi su rekli da jeste. Ako je problem taj 13. juli, onda neće ni biti u Sarajevu, finale će biti održano u Beogradu - pojašnjava Popović.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić rekao nam je da ovakvi događaji nisu u nadležnosti ministarstva na čijem je čelu. Prva reakcija - Mi smo protiv svake vrste šunda, kako domaćeg tako i onog koji dolazi van naše zemlje. Ministarstvu kulture i sporta KS niko se nije ni obratio niti je to naša nadležnost. ZOI '84 je najbolja adresa za ovakva pitanja. Ministarstvo kulture niti zabranjuje niti odobrava ovakve događaje, jer nisu u domenu kulture. Ako imate televizijsku pomamu za ovakvim događajima, onda nije ni čudo što imate ovakvih poteza. Bitno je da se paze neki datumi koji su nama važni, ističe Kurić.

foto: Print Screen Youtube

Među prvima koji je javno reagirao je i načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je na svom zvaničnom Facebook profilu ukazao na propust u organizaciji muzičkog takmičenja. Duraković ističe da mu nije namera da budi nacionalnu mržnju niti da pravi problem menadžerima koji organiziraju takmičenje, već da ukaže na datum kada se održava finale "Zvezda Granda".

U jednom delu BiH obeležava se stradanje, a s druge strane imate paradu pesme i veselja u glavnom gradu BiH. Nemamo ništa protiv nikoga, niti pojedinaca koji učestvuju niti onih koji će doći na taj događaj ako se to dešava u avgustu, pojašnjava Duraković.

(Espreso.co.rs / Radiosarajevo.ba)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.