Ljubinka Klarić prvi put progovorila o razvodu: Izabrala sam Kostino srećno detinjstvo
Foto: Stefan Jokić

intervju

Ljubinka Klarić prvi put progovorila o razvodu: Izabrala sam Kostino srećno detinjstvo

Glumica Ljubinka Klarić, koja ovih dana na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta iz nedelje u nedelju oduševljava publiku u predstavi Moj deda je aut, iskreno govori o svom povratku iz Amerike, razlazu od supruga, životu sa sestrom i njenim suprugom, ali i sinu koji odrasta bez oca

Objavljeno:

Glumica Ljubinka Klarić, koja ovih dana na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta iz nedelje u nedelju oduševljava publiku u predstavi Moj deda je aut, iskreno govori o svom povratku iz Amerike, razlazu od supruga, životu sa sestrom i njenim suprugom, ali i sinu koji odrasta bez oca

Kad pogledate krajnji rezultat, da li ste odabrali karijeru umesto ljubavi?

- Ne, ja jesam odabrala ljubav. Izabrala sam Kostu i njegovo srećno detinjstvo.

Da li Kosti nedostaje tata?

- Njih dvojica održavaju lepu, zdravu vezu preko Skajpa, mada, kad god može, moj bivši suprug dođe u Srbiju, tako da se oni i viđaju i to je za sada na zadovoljavajućem nivou.

foto: Damir Dervišagić

Živite u stanu sa sestrom i zetom, zašto ste se odlučili za taj korak?

- Procenila sam da je za sve nas tako najbolje. Sestra, zet i ja lepo se slažemo, tako da je moj sin okružen ljudima koji ga neizmerno vole i brinu o njemu.

S obzirom na to da živite u zajednici, ima li pozorišta u kući?

- Sestra i ja imamo klasičan porodični odnos, planemo, ali pomirimo se vrlo brzo, dok je Dudi najbolji zet na svetu i malo je reći da ga doživljavam kao rođenog brata.

Kako izgleda buđenje u takvom društvu?

- Čim čujemo prvi budilnik, koji se oglasi negde oko osam ujutru, svi polako migoljimo iz svojih soba u trpezariju i tada nastaje džumbus. Jedino je problem kada neko otputuje, onda se javlja čežnja i veliko nedostajanje.

Uspevaju li teča i deka da nadomeste očinsku figuru koja je svakom detetu neophodna?

- Kosta je jedino dete u porodici i samim tim glavna zvezda. Svi se ravnopravno brinemo o njemu i imamo jednak status kada je reč o njegovom vaspitanju.

Koja pravila se trudite da upamti?

- Nemam stroge principe i vrednosti koje mu usađujem. Kosta raste slobodno, kao voljeno dete i mislim da je to najlepši način da se provede detinjstvo. Sve ostalo trebalo bi da nauči od nas iz njegovog okruženja, a mi smo, nadam se, pristojni ljudi.

Je l’ to znači da niste strogi?

- Mislim da nisam, ali neko mora da mu kaže: Sad je dosta, moraš u krevet.

Na koji način najviše volite da provodite vreme sa sinom?

- Uglavnom smo u prirodi. Često s njegovim drugarima i njihovim mamama idemo na Adu. Kosta je sada u fazi kada je željan druženja i ne voli da provodi vreme sam.

U septembru je pošao u prvi razred, voli li školu, kakva su mu interesovanja?

- Kosta obožava školu, veoma je radoznao i brzo uči. Upisali smo ga na klavir i na karate. Zanima ga i pozorište, ali isključivo s glumačke strane. Pre par godina odveli smo ga u Pužić gde je trebalo da glumi u jednoj predstavi. Pre toga bilo je obavezno da pogleda druge mališane kao primer, međutim, on je bio toliko tužan što nije na sceni da je preplakao celu predstavu. Neverovatno je pametan, prepoznaje svoja osećanja i otvoreno ih izgovara. Verujem da je to rezultat toga što mi s njim iskreno razgovaramo o svemu.

Na koga liči?

- Moj bivši suprug i ja pomalo ličimo jedno na drugo, tako da je Kosta naša mešavina. Volim da kažem kako je građu i kosu nasledio od Nebojše, a lepotu od mene, dok je karakterno najviše povukao na mog oca, koji i pored toga što ima 80 godina i dalje poseduje ogromnu energije.

Dali ste mu ime Konstantin jer označava istrajnost. Da li sada, kad je malo porastao, primećujete tu osobinu kod njega?

- Veoma, baš sam ga takvog zamišljala kada sam mu davala ime. Ima jaku volju i ne odustaje tako lako od svojih ideja, ali tu osobinu nasledio je od tetke.

foto: Dragan Kadić

Postoji li nešto što vam duže vreme traži, a vi smatrate da nije vreme za to ili nije još zaslužio?

- Kao i svi njegovi vršnjaci, Kosta dugo žudi za mobilnim telefonom, međutim ja smatram da je on još mali za to.

Kako ga kažnjavate kad je nemiran?

- Uglavnom mu zabranim igrice na kompjuteru ili telefonu mada je on stvarno dobro dete i ne traži ništa što nije realno, pa tih kazni skoro i da nema.

Pored toga što ste dobra mama, sestra, ćerka i glumica, vi ste prvenstveno žena, pronalazite li vreme samo za sebe i na koji način negujete svoju lepotu?

- Moj posao nije toliko zahtevan, tako da uvek nađem vremena kako za druženje sa sestrom i drugaricama ili za uživanje u dobroj knjizi, tako i za ulepšavanje. Redovno posećujem svoju kozmetičarku Dragicu, koja se na veoma fin način bavi mojim licem i telom. Takođe, kada za to dođe vreme, planiram da se prepustim nekom estetskom zahvatu, taman toliko da kad me poznanici sretnu kažu: Kako dobro izgledaš, nikako da ostariš.

Nakon svega, možete li za sebe da kažete da ste emotivno i profesionalno ispunjena žena?

- Zaista jesam. Smatram da se trenutno nalazim na glumačkoj lestvici koja mi i pripada i prezadovoljna sam zbog toga. S druge strane, imam porodicu kojom se veoma ponosi

(Espreso.co.rs / Glossy.rs / Story)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.