Ljubinka Klarić prvi put progovorila o razvodu: Izabrala sam Kostino srećno detinjstvo
Foto: Stefan Jokić

intervju

Ljubinka Klarić prvi put progovorila o razvodu: Izabrala sam Kostino srećno detinjstvo

Glumica Ljubinka Klarić, koja ovih dana na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta iz nedelje u nedelju oduševljava publiku u predstavi Moj deda je aut, iskreno govori o svom povratku iz Amerike, razlazu od supruga, životu sa sestrom i njenim suprugom, ali i sinu koji odrasta bez oca

Objavljeno:

Mada su je ljubav i lep život odveli u Ameriku, gde je nekoliko godina živela s mužem Nebojšom, glumica Ljubinka Klarić (39) ipak je odlučila da sve to napusti, uskoči u prekookeanski avion sa sinom Kostom (8) i vrati se u svoju zemlju. U nadi da će sačuvati brak na daljinu, spakovala je kofere i pohitala svojoj porodici, ali i novim glumačkim izazovima koji su je čekali. Međutim, kao što je bilo i očekivano, veza je doživela krah i postala očigledni dokaz izreke: Daleko od očiju, daleko od srca. Nakon svega, Ljubinka ni za čim ne žali i smatra da je to bio jedini ispravan način. Danas je emotivno, ali i profesionalno veoma zadovoljna žena koja uživa u odgajanju svog sina, zajednici sa sestrom i zetom, ali i svom pozorišnom angažovanju u Beogradskom dramskom pozorištu.

Nedavno ste imali premijeru predstave Moj deda je aut, u kojoj su na veoma duhovit način predstavljene predrasude o homoseksualcima, kakav je vaš stav o tome?

- Smatram da se ljudi razlikuju jedino po svojim karakternim osobinama, da li su dobri ili loši. Sve ostalo stvar je intimne prirode u koju ne treba zadirati. S druge strane, radnja predstave u kojoj otac, čovek u poznim godinama, nakon majčine smrti saopštava ćerki da je gej i da ima dečka, nije nimalo jednostavna. Kad malo bolje razmislim, nemam pojma kako bih ja reagovala kada bi se to dogodilo u mojoj porodici. Sigurno bih se osetila povređenom, zatim bi preovladao bes, a onda bi sigurno usledila i pitanja: Kako si mogao, otkud sad to odjednom?

Koliko je inspirativno igrati s Bodom Ninkovićem, koji je najveći deo svoje karijere bazirao na humorističkim ulogama?

- Boda je pre svega božanstven čovek, fenomenalan glumac, ali i fantastičan kolega, pored koga sam i započela svoju karijeru. On je bio i ostao moja velika podrška.

foto: Dragan Kadić

U svojoj karijeri igrali ste razne žanrove, za koju svoju ulogu mislite da je najpribližnija vašem karakteru?

- Smatram da sam karakterno najbliža Edit, nastavnici francuskog, iz serije Neki novi klinci. Tu mi je partner i lični pomagač bio divni Nenad Jezdić, s kojim su se snimanja svodila na to ko će koga više da zasmeje u kadru. Bilo je veoma zanimljivo snimati te scene.

Nakon venčanja, otputovali ste da živite sa suprugom u Americi, gde ste rodili i sina, međutim tamo niste našli sreću. Koji je glavni razlog vašeg povratka u Srbiju, ima li gluma veze s tim?

- U tom periodu postala sam mama, pa su mi uslovi za podizanje deteta bili veoma važni, a po mom mišljenju, oni su u Americi potpuno nezadovoljavajući. Tamo se majke odvajaju od svoje dece već dva meseca po njihovom rođenju, a bebe se smeštaju u jaslice. Roditelji su na poslu po ceo dan i izuzetno malo vremena provode sa svojim mališanima. Možda sam tipična srpska majka, ali smatram kako dete treba da odrasta pored mame i tate, dok svojim izborom ne odluči da se osamostali. Prema tome, to sam učinila najviše zbog svoje porodice, mada i nisam želela da radim posao koji me ne zadovoljava.

Dugo ste gajili ljubav na daljinu, međutim ipak niste uspeli da održite brak.

- Razvela sam se od Nebojše, a razlog nije ništa što se u sedamdeset posto brakova ne dešava, jednostavno, daljina je učinila svoje. On nije mogao da ostavi svoj posao koji je tamo započeo pre nego što smo mi zasnovali vezu, ali divno je što smo iznedrili Kostu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.