KO JE ZAPRAVO LJUBICA VRANJEŠ? O OVOJ ŽENI CELA SRBIJA DANAS BRUJI: Isplivale MALO POZNATE informacije
Ljubica Vraneš, Foto: Milan Maricic/ATAImages

biografija

KO JE ZAPRAVO LJUBICA VRANJEŠ? O OVOJ ŽENI CELA SRBIJA DANAS BRUJI: Isplivale MALO POZNATE informacije

Detalji o njenom životu na tacni

Objavljeno: 11:31h

Ljubica Vraneš, solista Beogradske opere, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je i magistrirala.

Dobitnik je prve nagrade, kao i nagrade za najboljeg mecosoprana na takmičenju „Nikola Cvejić“ koju joj je dodelila prof.Biserka Cvejić. Takođe, osvojila je i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“.

Bila je član ansambla operskog studija Narodnog pozorišta koji je vodio prof.Nikola Kitanovski, a potom i u operskom studiju „Borislav Popović“, koji su vodili prof.Radmila Bakočević i Maestro Dejan Savić.

Član je operskog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastupala na koncertima „Put ka Belkantu“ kao i mnogim koncertima u Beogradu i širom naše zemlje.

1 / 3 Foto: Milan Maricic/ATAImages

Ulogom Fenene u Verdijevoj operi „Nabucco“ debitovala je u Temišvarskoj operi u Rumuniji, nakon čega su joj se otvorila vrata i u drugim operskim kućama širom Rumunije.

Prvi put u istoriji izvedena je rok verzija Bizeove opere “Carmen” u gradu Krajova. Zatim, produkcija “Carmen” u Temišvaru, Bukureštu, produkcije Verdijevih opera “Otello”, “Don Carlo”, ”Rigoletto”, ”Cavalleria Rusticana”, ”Carmen”.

Ostvarila se u mnogobrojnim ulogama na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Dobitnik je nagrade “Oskar Danon”.

Na iznenađenje svih nas, ona se pojavila sinoć u emisiji "Nikad nije kasno" gde je bila u ulozi žirija rame uz rame sa Sašom Miloševićem Maretom i Harisom Džinovićem.

- Konačno da neko iz sveta opere bude u žiriju i baš se radujem što sam to ja- rekla je Ljubica ne skidajući osmeh sa lica - rekla je ona za Grand.

Nije krila uzbuđenje zbog žirijske stolice, a takođe je priznala da joj narodna muzika nije nepoznat teren:

- Ja sam zapravo odrasla uz narodnu muziku, ali eto moje školovanje je ipak bilo usmereno na klasičnu muziku, ali vrlo rado i danas pevam narodnu, naročito izvornu muziku - otkrila je ona za pomenuti portal.

Takođe, istakla je da se dve sezone bavila voditeljskim poslom na Radio-televiziji Vojvodine gde je zajedno sa kolegom pune dve godine vodila sjajan projekat koji je okupljao muzičare raznih žanrova.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Maša Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.