OVO JE SAMOPOVREĐIVANJE! JEZIVE SCENE IZ RIJALITIJA POTRESLE SRBIJU I REGION: Reagovali i psiholozi!
Zerina Hećo, Foto: Printscreen

obrijala glavu, pa šokirala javnost

OVO JE SAMOPOVREĐIVANJE! JEZIVE SCENE IZ RIJALITIJA POTRESLE SRBIJU I REGION: Reagovali i psiholozi!

Šta li je sledeće!?

Objavljeno:

Učesnica rijalitija "Zadruga 2" Zerina Hećo šokirala je javnost kada je prvo makazama isekla kosu, a zatim brijačem obrijala glavu. Tim povodom i psiholozi su izneli mišljenje o celoj situaciji.

Zerina Hećo: obrijala glavu pa šokirala javnost
Zerina Hećo: obrijala glavu pa šokirala javnost foto: Printscreen

- Brijanje glave na ćelavo kod žena se može tretirati kao neka vrsta samopovređivanja. Samopovređivanje nije stvar racionalne odluke, već impulsa, kada ti se nešto intezivno desi, što ne možeš mentalno da obradiš i kada ne znaš šta sa tim da uradiš, može doći do ovakvog scenarija. Osobe koje imaju ovu vrstu problema kažu da kada nešto tako radikalno učine sebi samo se kratkoročno oslobode bola koji osećaju. Ženama je kosa jako bitna, to ih na neki način čini onima što jesu. Drastična stvar je obrijati glavu ako si žensko. Osoba je verovatno htela nešto ekstremno sebi da učini kako bi poništila to što je nezadovoljna sama sa sobom ili možda već neko vreme nema rešenje za određenu situaciju koja joj pravi probleme u životu - tvrdi psihologza Republiku.

Zerina Hećo: Već dugo se bori sa traumama
Zerina Hećo: Već dugo se bori sa traumama foto: Printscreen

Kulminacija Zerinog učešća u "Zadruzi" bilo je saznanje da je Hećova bila žrtva silovanja, a zadrugarka je na sam pomen tok događaja od strane cimera imala burne reakciju. - Da, često žrtve seksualnog, fizičkog ili psihičkog zlostavljanja, koje se nisu na adekvatan način izborile sa traumom imaju običaj da se samopovređuju - završava psiholog.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.