GRUPA SMRTI: Udariće Delija na Grobara, favoriti iz senke vrebaju - sve je spremno za početak Svetskog prvenstva!
Grupa G: Mundobasket, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

ESPRESO SPECIJAL

GRUPA SMRTI: Udariće Delija na Grobara, favoriti iz senke vrebaju - sve je spremno za početak Svetskog prvenstva!

Ovo je definitivno najjača grupa na Svetskom prvenstvu i očekuje nas prava drama

Objavljeno:

Euforija nas već drma prilično jako, Svetsko prvenstvo u košarci je iza ćoška, a da smo toliko blizu početka smotre najboljih reprezentacija sveta govori i podatak da smo u predstavljanju grupa za ovogodišnji Mundobakset došli do poslednje.

U grupi H, koja se igra u kineskom grad Dunguanu, se nalaze Australija, Litvanija, Senegal i Kanada.

Ovo je definitivno najjača grupa na Svetskom prvenstvu i očekuje nas prava drama. Najveći favoriti su svakako Kenguri, ali ovde nas ništa ne bi iznenadilo.

LITVANIJA:

Kada kažete Litvanija, mislite košarka. Tradicija, istorija osvajanja medalja, velika posvećenost, uvek maksimalno motivisani, jednostavno rečeno - svetska sila u igri pod obručima. Videli smo u mečevima protiv naše reprezentacije da se radi o izuzetnoj selekciji.

Jonas Valančunas i Domantas Sabonis predvode trofejnu selekciju, koja će na prvenstvu u Kini igrati bez Žalgirisovog tandema Antanasa Kavalijuskasa i Arturasa Milaknisa.

Ovo je spisak Litvanaca:

Plejmejkeri: Mantas Kalnijetis (Asvel), Žigimantas Janavičijus (Prijenaj), Lukas Lekavičijus

(Žalgiris)

Bekovi: Rokas Gidraitis (Alba), Marijus Grigonis (Žalgiris), Renaldas Seibutis (Saragosa)

Krila: Arnas Butkevičijus (Ritas), Mindaugas Kuzminskas (Armani), Jonas Mačulis (AEK),

Edgaras Ulanovas (Žalgiris).

Krilni centri: Paulius Jankunas (Žalgiris), Domantas Sabonis (Indijana).

Centri: Jonas Valančunas (Memfis), Martinas Geben (Žalgiris)

AUSTRALIJA:

Kada nanesete poraz Americi nakon deset godina onda vam je jasno o kakvoj reprezentaciji je reč. Favoriti iz senke, neko na koga treba obratiti pažnju i ekipa koja bez bilo kakve sumnje pretenduje na najviši plasman.

Vođa ove ekipe je sjajni Peti Mils, koji je u pripremnom periodu bukvalno sam srušio Amere. Tu je i nekoliko iskusnih imena poput Arona Bejnsa, Endrjua Bogduta, dok je među pozvanima i novi NBA košarkaš Džona Bolden – bivši igrač FMP, Crvene zvezde, Makabija, a sada član Filadelfije.

Svoju ulogu u timu ima i ljubimac Grobara Džok Lendejl, koji je prikazao sjajnu košarku prethodne sezone u dresu beogradskog Partizana.

Spisak Australijanaca:

Plejmekeri: Peti Mils (San Antonio), Metrju Delavedova (Klivlend).

Bekovi: Nejtan Sobi (Strazbur), Kris Gulding (Melburn), Kameron Glidon (Brizbejn).

Krila: Mič Krik (Bruklin) , Džo Ingls (Juta).

Krilni centri: Nikolas Kej (Vildket), David Barol (Sabres).

Centri: Džok Lendej (Žalgiris), Aron Bejns (Boston), Endru Bogut (Golden Stejt).

SENEGAL:

Svima je jasno da Senegal ima najmanje šanse za prolazak u narednu rundu u ovoj grupi, još kada se na to pridodaju problemi koji su zadesili Lavove pred početak Mundobasketa, deluje da će veoma teško moći da sapletu nekog od veoma kvalitetnih rivala.

Ostali su bez selektora, pripreme su počeli kasno zbog očajne organizacije njihovog saveza, tako da im atmosfera u timu sigurno nije na zavidnom nivou. Predvodnik Senegala je košarkaš Crvene zvezde Muhamed Faje, koji je za naše medije govorio o nedaćama koje su zadesile njegovu reprezentaciju.

Još jedno poznato ime senegalske selekcije je košarkaš Valensije Moris Ndur. Ostali igrači igraju mahom u Francuskoj ili u nekom od poznatih klubova na afričkom tlu.

Plejmejkeri: Ksane Dalmeida (Šervej – Mezije).

Bekovi: Lamin Sambe (Ruj), Maktar Gaj (UAB Bleejzers).

Krila: Đibril Tijam (Al- Fateh), Mustafa Diop (Anže).

Krilni cenjtri: Muhamed Faje (Crvena zvezda), Moris Ndur (Valensija), Momar Ndoje (Viši).

Centri: Ibrahima Fol Faje (Antverpen), Hamadi Ndijae (Gravelen – Dankerk), Jusufa Ndoje (Burg), Babakar Ture (Friburg Olimpik).

KANADA:

Iako je delovalo da će Kanađani biti ozbiljni pretendenti na medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, zbog velikog broja otkaza, selektor Nik Nuris neće moći da računa na imena poput Endrjua Vignsa, Tristana Tompsona, Džamala Mareja i mnogih drugih, tako da su im se šanse znatno smanjile.

Jedna od retkih lepih vesti za Nurisa je to što će za Kanađane nastupati Kori Džozef, košarkaš Sakramento Kingsa. Naravno, daleko od toga da Kanađani imaju slab tim i da deće biti ozbiljan protivnik svakoj reprezentaciji, ali sa pobrojanim NBA imenima bili bi daleko jači.

Kanada i daje u svojm redovima ima asove koji znače mnogo u svetskoj i evropskoj košarci, tako da se nemojte iznenaditi ako stignu daleko na ovogodišnjem prvenstvu u Kini. Ipak, medalje deluje za sada prilično neralno, ali u sportu je sve moguće.

Plejmejkeri: Eron Best (Ludvisburg), Kejza Kajami-Kin (Miteldešther BC), Endru Nemhar (Univerzitet Florida), Kevin Pangos (Barselona), Fil Skrab (Estudijantes).

Bekovi: Kro Džozef (Indijana), Dujen Notis (Raptors 905).

Krila: Oši Brisel (Toronto), Brejdi Hejslip (Istanbul), Tomas Skrab (Strazbur).

Krilni centri: Melvin Endžim (Unikaha),

Centri: Kem Birč (Orlando Medžik), Kris Bučer (Toronto), Kajl Vilter (Turk Telekom).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.