ĐORĐEVIĆA NE ZANIMAJU PROGNOZE Želimo da budemo najbolji! Ne gledam u tuđi tanjir i ne interesuje me šta drugi kažu
Saša Đorđević nije u lepom raspoloženju izašao pred novinare u Fošanu, Foto: Starsport©

Pred premijeru na Mundobasketu

ĐORĐEVIĆA NE ZANIMAJU PROGNOZE Želimo da budemo najbolji! Ne gledam u tuđi tanjir i ne interesuje me šta drugi kažu

Selektor Srbije je pričao o šansama našeg tima i svemu onome o čemu bruji košarkaška javnost poslednjih dana povodom Mundobasketa u Kini

Objavljeno:

Nije bilo dobrog raspoloženja na poslednjoj konferenciji za medije Saše Đorđevića pred početak takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kini.

Selektor Srbije je odmah rekao da neće moći da računa na Nemanju Bjelicu za prvu utakmicu protiv Angole usled hroničnog problema koji ima sa cistom na kolenu, dok su Bogdan Bogdanović i Vladimir Lučić tek izašli iz povreda.

No, posle tog izveštaja o zdravstvenom stanju, selektor se okrenuo onome što sledi, a jedno od prvih pitanja jeste da li Srbija može do zlata kao što to predviđa svetska javnost?

Saša Đorđević je govorio o ambicijama na Mundobasketu
Saša Đorđević je govorio o ambicijama na Mundobasketufoto: Starsport©

- Videćemo na kraju. Ovde smo da budemo skromni takmičari i takvi moramo da ostanemo. Da budemo svesni da imamo neka imena u timu, ali dok takmičenje ne počne, to je sve samo u vazduhu. Želimo da budemo najbolji, da budemo do kraja u igri. Imali smo nekih fizičkih problema, ali i pored toga odradili smo dobre pripreme - rekao je Đorđević.

Novinari su ga podsetili na izjavu srpskog stručnjaka Rajka Toromana, sadašnjeg selektora Indonezije, koji je izjavio da ovaj tim Srbije može i kada ima loš dan da počisti svakog sa 20 razlike.

- Pazite, jako ga cenim, veliki je prijatelj, ne cenim ga samo kao trenera. On ima svoje mišljenje, ja imam svoje mišljenje. Neću da me pitate šta misle drugi i da komentarišem njihove izjave. Ono što vi novinari volite, mi ne volimo.

Saša Đorđević ne želi da komentariše što svi vide Srbiju kao prvog favorita
Saša Đorđević ne želi da komentariše što svi vide Srbiju kao prvog favoritafoto: Starsport©

- Svesni smo svega, imamo iskusnu ekipu. Pet-šest godina smo zajedno, u gotovo istom stručnom štabu i s igračima. Nije važno ono što očekujemo, već ono što možemo da napravimo. Mi smo takmičari, pokušaćemo da dobijemo svaku utakmicu - dodao je Đorđević.

Jedna od glavnih tema u Kini jeste svakako sastav u kome je stigla selekcija SAD koja brani titulu.

- To je činjenica. Ali, SAD će imati svakako 12 jako kvalitetnih igrača i najboljeg selektora u ovom trenutku Grega Popovića, stručnjaka s ogromnim iskustvom. Svi se ugledaju na Amerikance, na njihovu košarku. Sve rivale poštujem na isti način. Neću da gledam u tanjir drugih timova. Gledamo kako da nemamo problem u našem timu - kaže Đorđević i podseća: - Imali smo prethodnih godina tih problema, sada su svi vrlo ozbiljni, odgovorni. Uspeli smo da izvučemo jak odziv igrača.

Saša Đorđević je podsetio i da je i Srbija imala problema sa timom prethodnih godina
Saša Đorđević je podsetio i da je i Srbija imala problema sa timom prethodnih godinafoto: Starsport©

Čak je i FIBA stavila Srbiju kao prvog favorita za zlatnu medalju, ispred Amerikanaca, Grka, Francuza i Španaca.

- Nismo fokusirani na te stvari. Ljudi samo vide krajnji proizvod, odnosno utakmicu, a mi iza sebe imamo ceo proces. Prvo mora da se dođe do Svetskog kupa, pa da igramo prvu utakmicu u grupi, pa da onda dođemo do kraja. Prognoze me ne interesuju, znam kvalitet brojnih ekipa, ne bih nekoga da zaboravim. Mirno, pametno, polako, ne smemo da žurimo. Očekujem da u naredne dve nedelje i koji dan budemo na 100 odsto - objasnio je Đorđević.

Kina jeste daleko, ali to ne znači da će Orlovi biti bez podrške, jer ima i dosta novinara koji će ih bodriti, kao i navijača koji polako pristižu u Fošan.

Saša Đorđević kaže da su spremili meč protiv Angole
Saša Đorđević kaže da su spremili meč protiv Angolefoto: Starsport©

- Poštujemo sve kolege iz Srbije, svi su zaslužili. Taj odnos je dobar, traje dugo i cenimo ga. Srećan sam zbog njih (novinara) jer znam da nije lako u ovo vreme doći do Kine i biti tu. Hvala svim ljudima i navijačima koji su nas pratili svuda, na svakom koraku. Daju nam jak vetar u leđa da ih predstavljamo na najbolji način.

Malo i o prvom protivniku - Angoli.

- U četvrtak smo imali kratak video sastanak, u subotu imamo glavni sastanak. Maksimalna priprema, čeka nas ozbiljna utakmica. Veliki smo profesionalci, moramo da rešimo u svoju korist.

Saša Đorđević ističe da se ekipe ne mogu upoređivati
Saša Đorđević ističe da se ekipe ne mogu upoređivatifoto: Starsport©

Selektor Angole, Vil Vojtman, je istakao da je svestan da njegova selekcija nema šta da traži u duelu sa Srbijom, a mnogi igru Angole upoređuju sa stilom Novog Zelanda, protiv koga je naša reprezentacija igrala u pripremnom periodu, sa čime Đorđević nije saglasan.

- Novi Zeland ima atipičnu škola koja je fantastična. Oni imaju ratnički mentalitet. Angola ima iskustvo, znaju svi jako dobro šta treba da rade, imaju svoj sistem. Ne treba tražiti sličnosti s drugim ekipama, kako ne bismo tražili rešenja u odbrani i napadu koja bi bila pogrešna u ovom trenutku - rekao je selektor Srbije.

Meč između Srbije i Angole igra se u subotu u 9.30 po našem vremenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.