5 predmeta koje nikada ne smete držati u novčaniku! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Pamet u glavu!

5 predmeta koje nikada ne smete držati u novčaniku! (FOTO)

Ako želite da smanji56te štetu u slučaju njegovog gubitka, pazite šta u njega stavljate. Pojedinim stvarima jednostavno nije tu mesto
Objavljeno: 09:33h

3. Rezerni ključ

Izgubljeni novčanik u kojem su dokumenti s vašom kućnom adresom i rezervni ključ od vašeg doma, poziv je lopovima i provalnicima. Ako izgubite novčanik u kojem ste imali rezervni ključ, kao meru sigurnosti trebali biste promeniti bravu na ulaznim vratim što nije jeftina investicija.

foto: giphy

Umesto da ga stavite u novčanik, rezervni ključ dajte rođaku ili prijatelju u kojeg imate poverenja. Pročitajte i 5 saveta kako zaštiti dom od provalnika dok ste na odmoru.

foto: Stock

4. Računi

Iako se na računima nalazi samo zadnjih pet brojeva vaše debitne ili kreditne kartice, veštom kradljivcu ličnih podataka to može biti dovoljno da "iskopa" pun broj. Zato će biti najbolje da uvek izvadite račune iz novčanika i sklonite ih na neko sigurno mesto.

foto: Marina Lopičić

Na taj način novčanik ćete i držati urednim jer neće biti zatrpan kojekakvim potvrdama o plaćanju. 5. Krštenica

S obzirom da je reč o prvom dokumentu kojeg dobijemo kada se rodimo i da je bitan za izdavanje svih ostalih ličnih dokumenata, krštenicu je izuzetno važno čuvati od gubitka. Njoj nikako nije mesto u novčaniku, već ga uvek držite na sigurnom.

foto: giphy

(Espreso.co.rs /Izvor: Zadovoljna.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.