Levak ili dešnjak? 3 najveće tajne koje ta osobina otkriva o vama (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Kakvi ste vi?

Levak ili dešnjak? 3 najveće tajne koje ta osobina otkriva o vama (FOTO) (GIF)

Levoruki ljudi čine samo 10 procenata populacije, a stručnjaci su ustanovili da se taj procenat nije menjao još od neolita
Objavljeno:

2. Atletske sposobnosti

Levoruke osobe bi mogle da zarađuju više od desnorukih ako bi se se odlučile za bavljenje određenim sportovima. To se pre svega odnosi na tenis, boks, bejzbol i bilo koje sportove koji uključuju bacanje ili dodavanje. Dešnjaci retko treniraju obranu iz njima neobičnih i neočekivanih uglova, za razliku od levorukih osoba kojima to dolazi prirodno.

foto: Profimedia

Mnogi misle da je Rafael Nadal levoruk. Međutim, on je zapravo dešnjak, ali njegov ujak i trener Toni Nadalodmalena ga je učio da igra tenis slabijom levom rukom jer je znao da je to velika prednost u tom sportu.

foto: tumblr

3. Ličnost

Prema opsežnoj studiji škotskog instituta Abetrej, levoruke osobe su sklonije samokritici i preispitivanju. Dešnjaci su češće impulsivniji i ređe brinu o greškama koje bi mogli da naprave.

Levoruke osobe ne vole spontano donošenje odluka, već više vole da dobro razmisle pre toga. Levaci će oklevati, a dešnjaci će odmah krenuti u akciju.

foto: tumblr

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.