Levak ili dešnjak? 3 najveće tajne koje ta osobina otkriva o vama (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Kakvi ste vi?

Levak ili dešnjak? 3 najveće tajne koje ta osobina otkriva o vama (FOTO) (GIF)

Levoruki ljudi čine samo 10 procenata populacije, a stručnjaci su ustanovili da se taj procenat nije menjao još od neolita
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na planeti je više desnorukih osoba od levorukih, ali je poznato da levoruki imaju brže reflekse. Pre mnogo godina se smatralo da je ‚‚levorukost" mana, pa su deca koja su počinjala da pišu levom rukom od malena bila učena da prestanu to da rade.

Levaci se brže napiju od dešnjaka + 19 WOW činjenica o levorukim osobama! (FOTO) (GIF)

Manje je poznato to da na osonovu toga da li ste levoruki ili desnoruki stručnjaci mogu proceniti neke bitne osobine vaše ličnosti, kao i to da li ćete više ili manje zarađivati i čime ćete se baviti u budućnosti.

Zavirite u svoju psihu: Šta vaše žvrljotine govore o vama?

3 najveće tajne koje ta osobina otkriva o vama

foto: tumblr

1. Finansije

Prema istraživanju sa Harvarda iz 2014. godine, levoruke osobe imaju od 10 do 12 procenata manji godišnji prihod. Zašto zarađuju manje?

Stručnjaci su to pripisali kognitivnim razlikama. Prema rezultatima brojnih istraživanja levoruke osobe više rade ‚‚ručne" poslove i susreću se s kognitivnim problemima koji češće pogađaju njih nego desnoruke osobe.

foto: Profimedia

Odrasli i stariji levaci sigurno su se tokom života susretali s mišljenjem da je levorukost nešto neprirodno pa je društvo pokušavalo da to ‚‚ispravi". Obavljanje određenih fizičkih zadataka zbog toga im teže pada nego dešnjacima.

foto: tumblr
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.