Pijete? Samo nastavite! Alkohol produžava život i poboljšava zdravlje! Evo i kako! (FOTO)
Foto: Shuterstock

ALI NE PRETERUJTE...

Pijete? Samo nastavite! Alkohol produžava život i poboljšava zdravlje! Evo i kako! (FOTO)

Istraživači su došli do podatka da je zdravije piti svaki dan nego ne piti nikada, kao i da alkohol ima čitav niz prednosti za ljudsko zdravlje
Objavljeno:

Vino je takođe izuzetno zdravo ako se pije u normalnim količinama. Poznato je da se neke nacije smatraju dugovečnijima od drugih baš zbog povećanje potrošnje vina (npr. Francuzi) s obzirom da vino veoma utiče na bolji rad srca, bolji protok krvnih sudova čime se smanjuje rizik od pojava tromboze.

Vino pomaže i kod bolje regulacije i rasta dobrog kolesterola. Prema nekim studijama, upravo vino pomaže da se količina dobrog holesterola poveća za čak 100 odsto i istovremeno smanji količina lošeg za oko 40 odsto. I ne samo to naravno - vino je poznato i kao lek za mozak, za bolje pamćenje i bolju koncentraciju s obzirom da utiče na proširivanje krvnih sudova (zato je dobro i za srce), dok mozgu omogućava dotok veće količine kiseonika.

foto: Shutterstock

Zato je vino proglašeno i lekom za vitalnost, a samim tim i za dugovečnost. I to ne usamljenu dugovečnost jer, vratimo se studiji, alkohol je svojevrsna veza bolje društvene interakcije i kvalitetnijeg društvenog života što znatno utiče na ljudsku psihu, a znamo - zdrava je psiha presudna za zdrav život. Stoga danas idite na svoju čašicu "zdravlja" - samo znajte koja je vaša granica da pijuckanje ne postane opijanje.

Jer ovo nije poziv za svakodnevno opijanje!

(Espreso.co.rs / Index)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.