Pijete? Samo nastavite! Alkohol produžava život i poboljšava zdravlje! Evo i kako! (FOTO)
Foto: Shuterstock

ALI NE PRETERUJTE...

Pijete? Samo nastavite! Alkohol produžava život i poboljšava zdravlje! Evo i kako! (FOTO)

Istraživači su došli do podatka da je zdravije piti svaki dan nego ne piti nikada, kao i da alkohol ima čitav niz prednosti za ljudsko zdravlje
Objavljeno:

Naučnici su to objasnili time da oni koji piju umereno u globalu imaju puno bogatiji i kvalitetniji društveni život, što u znatnoj meri utiče na ljudsko zdravlje - mentalno i emocionalno. Sa druge strane, otkriveno je da ljudi koji nemaju sklonost da popiju ni malo, mnogo češće pate od depresije, odnosno psiholoških problema.

foto: AP / Christian Thompson

Da li je zaista moguće da su oni koji previše piju predodređeni da budu zdraviji od onih koji nikada ne piju, kad znamo da je alkohol štetan po zdravlje?

U zaključku istraživanja naučnici su pokušali da daju pravi odgovor na to pomalo nelogično pitanje, pa su se svi složili da, uprkos svim negativnim učincima koje alkohol ostavlja u organizmu, ima i čitav niz pozitivnih učinaka. Naravno - ključ je u umerenosti i izboru pića.

foto: Profimedia

Pivo je npr. puno vitamina i dobrih nutrijenata zbog kojih redovne pivopije zapravo osiguravaju sebi bolje zdravlje, sa smanjenim rizicima od srčanih bolesti, bolesti bubrega, reumatskog artritisa, čak i raka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.