18 mitova o dijetama u koje odmah morate prestati da verujete (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

da bude lakše

18 mitova o dijetama u koje odmah morate prestati da verujete (FOTO) (GIF)

uprkos vašem velikom trudu i iscrpljujućim dijetama ne uspevate da smršate ni gram? To je zato što ne unetae da pronađete balans u ishrani i zato što se pridržavate nekih od ovih stvari
Objavljeno:

13. Voće i povrće su podjednako zdravi i isto kalorični

Sveža hrana ima više hranljivih materija od konzervirane. Ponekad i ta sveža hrana stajanjem izgubi hranljive materije tada je bolje jesti smrznutu ili konzerviranu. Povrće je takođe dijetalnije od voća jer ne sadrži šećere, a čak i voćni šećeri u velikim količinama u organizmu mogu da se pretvore u masti.

foto: ilyke.co

14. Mikrotalasna je sama po sebi nezdrava Ljudi su stvorili mit da mikrotalasna uništava enzime i hranljive vrednosti svojim zračenjem. Kako se ispostavilo to nije tačno. Mikrotalasna koristi hiljadu puta manje zračenja od onog koji bi bilo štrtno. One su bezbedne i nemaju negativne efekte na zdravlje.

foto: giphy

15. Kafa nije zdrava Naučno je dokazano da je kafa zdrava. Obična crna kafa sadrži mnogo antioksidanata koji dobro utiču na zdravlje. Kafa je dobra za vas i pijte je svaki dan jer kofein iz nje pozitivno utiče na organizam. Ipak iako je zdrava nemojte je piti previše, jer velike količine mogu da vam smetaju.

foto: giphy

16. Izbacivanjem soli smanjujete unos natrijuma So je jako važna za vaše organe, i odgovorna je za funkcije ćelijskog metabolizma, nervnog sistema i varenja. Baš kao i holesterol, so je potrebna u svakodnevnom životu. Treba unositi manju količinu soli ako imate povišeni krvni pritisak. so je jedna od retkih namirnica preko koje možete uneti jod u organizam, zato uvek biraje onu jodiranu.

foto: Thinkstock

17. Unošenje velike količine proteina može oštetiti bubrege i kosti Nauka ne može da podrži ove pretpostavke, utvrđeno je da su proteini veoma korisni za kosti, gubitak težine i mišićnu masu. Visoko proteinska ishrana može da naškodi ljudima koji imaju oštećene bubrege, ali ne i onima sa zdravim. Bez proteina pucaju nervne sinapse u mozgu, a preveliki unos dovodi do drugih zdravstvenih tegoba.

foto: Shutterstock

18. Treba da unosite mlečne proizvode zbog kalcijuma Kako starimo, gubimo sposobnost da razložimo laktozu, koju možemo naći u mleku. Kalcijum se nalazi i u lisnatom povrću i to u velikim količinama. Tako da možete da živite savršeno zdravo i bez mleka i mlečnih proizvoda. Mleko je zdrava hrana, ali nemojte ga piti samo zbog kalcijuma. Mlečni proizvodi su bitni zbog mlečnih masti, a kalcijum se može unositi na razne načine.

foto: Thinkstock

(Espreso.co.rs / Izvor: ilyke.co)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.