OVE NAPASTI OSIM ŠTO SU DOSADNE, PRENOSE BOLESTI: Trik pomoću koga ćete ih ZAUVEK oterati iz kuće
Muva, Foto: Profimedia

REŠENJE!

OVE NAPASTI OSIM ŠTO SU DOSADNE, PRENOSE BOLESTI: Trik pomoću koga ćete ih ZAUVEK oterati iz kuće

Topla jesen donela je i mnoštvo muva, kojih inače nema u ovom periodu godine

Objavljeno:

Muva na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama može nositi oko milion bakterija i prouzrokovati oko 600 različitih bolesti poput pneumonije, urinarne infekcije, trovanja krvi i trovanja hranom.

Tokom ove izuzetno tople jeseni muva ima sve više i više, ali sadnjom pravih biljaka i jednim malim trikom možete se jednostavno rešiti muva iz kuće.

Bosiljak odbija muve, zato ga obavezno posadite u teglicu i stavite blizu stola i stolica. Od njega možete napraviti i prirodno sredstvo ako njegove sveže listove ubacite u kipuću vodu i ostavite ih tako nekoliko sati. Zatim umešajte votku i pripremljenu tečnost čuvajte u frižideru, u bočici s raspršivačem. Ipak, potreban je oprez kada koristite sredstvo, kako ne bi dospelo u oči.

Lavanda odbija moljce, buve, muve i komarce. Vekovima se koristila kako bi ulepšala miris doma i sačuvala odeću. Šarmantna biljka ljubičastih cvetova, koja oplemenjuje svaku baštu, raste i u tegli u zatvorenom. Međutim, morate je smestiti pored sunčanog prozora. Lep miris koji ljudi vole, mušice, komarci i muve ne mogu da podnesu.

Lavanda odbija moljce, buve, muve i komarce
Lavanda odbija moljce, buve, muve i komarce foto: Profimedia

Miris igra veliku ulogu u privlačenju muva, ali i njihovom teranju. Miris eteričnih ulja je neprivlačan muvama. Kao repelenti najčešće se koriste eterična ulja lavande, mente, eukaliptusa, citronele, karanfilčić, piše Agroklub.

Trik kojim ćete sprečiti ulazak muva u kuću

Muve ne vole ni objekte koji svetlucaju i reflektuju svetlost. Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da sprečite da u vaš dom ulete muve jeste da napunite običnu prozirnu vrećicu s čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto.

Zakačite je ispred vrata ili prozora koje držite otvorene, a na njima nemate zaštitne mrežice. Tako ćete sprečiti muve da ulaze u vaš dom.

Zbog njihove strukture očiju, bistre vrećice ispunjene vodom muhama nalikuju na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje. Bilo kako bilo, važno je da djeluje.

BONUS VIDEO: RAFALI PRŠTE, CEO KOMŠILUK U STRAHU! Kad su otkrili vandala, pao im kamen sa srca! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.