JUPI, POČELI SMO DA MRŠAVIMO! Kome je vaga i dalje neprijatelj #1, ko jede ČOKOLADU, a ko je blizu CILJA (VIDEO)
Espreso dijeta, Foto: Espreso.co.rs

ČETVRTA NEDELJA TRANSFORMACIJE

JUPI, POČELI SMO DA MRŠAVIMO! Kome je vaga i dalje neprijatelj #1, ko jede ČOKOLADU, a ko je blizu CILJA (VIDEO)

Sve nam bolje ide, Strongman je zadovoljan

Objavljeno:
Bojana Kontić

Prošla je i četvrta nedelja, odnosno čak mesec dana od početka Espreso transformacije, u kojoj novinari Espresa pokušavaju da dovedu svoju liniju do savršenstva (ili se barem uvuku u staru, sada premalu garderobu) do početka novogodišnjih praznika.

Na našem putovanju koje je počelo 15. oktobra pomaže nam onlajn personalni trener Milan Jovanović Strongman, koji je za svakoga od nas osmislio program treniranja i ishrane, koga se svi manje ili više dosledno, pridržavamo.

Prva nedelja bila je najteža, druga za neke potpuni fejl, u trećoj smo svi zablistali, a kako je protekla četvrta? To će vam u nastavku otkriti Staja, Čaba i Boka.

Staja: Čudna nedelja

- Držim se plana, ne jedem smrtnog neprijatelja ugljene hidrate (OK, popio sam dva piva), vežbao sam čak dva puta, a kilaža varira li varira. Nemam pojma na koju foru uveče imam 92-93 kg, a ujutru 91 do 91,5. Svakako se osećam bolje, ne kriziram za hranom, tu i tamo uveče osetim glad, ali daleko je to od gotovo džanki kriza koje sam imao kad sam držao dijete u dva navrata u životu.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Napravio sam odličan ritam ishrane, moram da pohvalim ženu koja dosta pomaže, jedino je has malo jednoličan (jaja, jaja, jaja), pa zna da dosadi. Iako kaskam za koleginicama, kapiram da ću do Nove godine uspeti da skinem 10 kg i da se sa 95 spustim makar na 85.

Čaba: Od vežbi ne može ni da sedi ni da stoji!

Prošlo je skoro mesec dana od kako praktikujem Strongmanov metod mršavljenja. Smršala sam 5 kilograma i prezadovoljna sam. Međutim, primetila sam da kilogrami variraju do 1,5 kg gore-dole. Taman sam se uplašila da nisam preterala sa hranom, kada ono Strongi ima objašnjenje (pogledajte u videu na kraju teksta).

Objektivno gledano vežbe koje je za mene osmislio Strongi nisu toliko spartanske, ali za mene jesu baš hard core. Bukvalno ne mogu da sednem ili da uradim najbanalniji pokret, a da ne kažem "Joooj, sve me boli". Ako, ako tako i treba.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Preostalo je još dva meseca do finiša, a za to vreme planiram da skinem još 8 kg, a kako je krenulo mislim da neće biti problema.

Ostatak mojih žalopojki, pogledajte u videu koji sledi:

Boka: Nedelja uspešnog mršavljenja i velike lenjosti

- Baš si smršala!

Moram priznati da sam ovu rečenicu čula ove nedelje nekoliko puta. Dobro, jeste, nisam ja ni imala neki veliki problem sa kilogramima, ali moj potpuno nezdrav način života koji sam praktikovala letos, pretio je da se završi katastrofom.

Verujte na reč, Mek i pljeskavice svaki treći dan nisu dobra ideja, pogotovo ukoliko vam je jedina fizička aktivnost brzo hodanje od frižidera do troseda.

Dakle, nekako sam pobedila tu nenormalnu želju za nezdravom hranom i sa početnih 65 došla sam na 60. Za četiri nedelje. I presrećna sam!

U jednom periodu života imala sam trbušnjake, međutim, nakon što sam prestala da treniram oni su isparili, a kao uteha mi je ostao ravan stomak. Onda je, usled konzumiranja tona i tona nezdrave hrane, njega zamenio stomačić, a ravnim stomakom mogla sam da se tešim samo ujutru odmah nakon što ustanem. Kada je i ta, jedina svetla tačka moje mršavosti, prerasla u jutarnji stomak koji izgleda kao treći mesec trudnoće, odlučila sam da je - dosta!

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Četiri nedelje nakon početka programa, ponovo mogu da se pohvalim ravnim stomakom. Još samo da pobedim lenjost koja me je ove nedelje prilično kočila i do nove godine možda ugledam i trbušnjake!

Sve u svemu, zadovoljna sam, sita, imam energije, vesela sam, lice mi deluje manje, nema bola u želucu...

Samo još taj jedan, mali, ali tako težak korak - da redovno, bez preskakanja počnem da vežbam!

A ovako je Strongi ocenio naš ovonedeljni napredak:

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Milan Jovanović Strongman

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.