NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJA KIDA KOLIKO JE DOBRA: Bugarska torta "Piškotino" - sočna, lagana i osvežavajuća
Parče bugarske torte "Piškotino", Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

idealna za sve prilike

NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJA KIDA KOLIKO JE DOBRA: Bugarska torta "Piškotino" - sočna, lagana i osvežavajuća

Bugarska torta "Piškotino" je najkremastija sočna, lagana i osvežavajuća poslastica koja kida koliko je dobra

Objavljeno:

Uvek kada pomislite na neke slatkiše setite se da je mnogo bolje da sami napravite nešto u čemu će cela porodica uživati nego da dajete pare na nešto kupovno.

Torte su nam omiljenih izbor i kada nemamo neki veliki povod za njih, kao što su rođendani, slave, neki značajni datumi...

Jedna je posebno osvojila srca naših domaćica, a u pitanju je turska kakao mokra torta koja će svakoga osvojiti čim proba jedno parče.

Slojevita, bogata filom, jednostavno magičan desert.

Isto tako i Bugarke prave jednu koja se zove "Piškotino" - naziv je jako simpatičan, a ona jako ukusna.

Deca će vam tražiti da je spremate barem jednom u mesec dana.

Pravljenje fila za bugarsku tortu 'Piškotino'
Pravljenje fila za bugarsku tortu "Piškotino"foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Sastojci sa receptom su tu:

pistaći - za dekoraciju

piškote - 1 pakovanje

pavlaka - 200 ml, slatka

slatko od šumskog voća - 3 supene kašike, maline ili drugo

Spremanje fila za bugarsku tortu 'Piškotino'
Spremanje fila za bugarsku tortu "Piškotino"foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

sveže mleko - 500 ml (+100 ml, za topljenje)

vanila

žumanca - 2 komada

kravlji maslac - 20 g

šećer - 80 g

brašno - 50 g ili skrob

Umakanje piškota u mleko
Umakanje piškota u mlekofoto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Priprema:

Pripremate fil tako što mešate žumanca, šećer, skrob i malo svežeg mleka sa ukupnom količinom 500 ml vanile.

Ostalo mleko stavljate u kaserolu i kada se zagreje u tankom mlazu, sipate smesu od jaja.

Neprestano mešajte dok se ne zgusne. Kada se skine sa ringle, dodajte maslac i ostavljamo krem da se u potpunosti ohladi.

Pavlaku mutite mikserom. Jednu trećinu nje dodajte u ohlađeni krem.

Filovanje bugarske torte 'Piškotino'
Filovanje bugarske torte "Piškotino"foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Stavite providnu foliju u posudu u kojoj ćete praviti kolač kako biste mogli nakon toga lako da ga izvadite i okrenete.

Dodatno natopite piškote svežim mlekom u koje po želji možete dodati šećer, aromu ili neki liker.

Ređajte tako što stavljamo sloj piškota i sloj krema. Ponovo uvijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Bugarska torta 'Piškotino'
Bugarska torta "Piškotino"foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Nakon toga okrenite tortu sa piškotama, premažite ostalom pavlakom u koju ste dodali i slatko.

Piškotino oblikujte sa šarama po izboru i dekorišite svežim voćem i orašastim plodovima.

Poslastica koja je najbolji izbor za sve prilike.

Bonus video:

03:49

REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.