NAJUKUSNIJA POSLASTICA SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Bugarski kolač "crnče" - od recepta kreće voda na usta
Bugarski kolač "crnče"+, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

za sva vremena

NAJUKUSNIJA POSLASTICA SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Bugarski kolač "crnče" - od recepta kreće voda na usta

Bugarski kolač "crnče" je najukusnija poslastica sa čokoladim o orasima od koje kreće voda na usta

Objavljeno:

Drugi dan je radne nedelje, a vaši namiliji jedva čekaju vikend kako biste ih iznenadili sa nekom ukusnom poslasticom.

Svi obično posle ručka volimo da se zasladimo, a mnogi su se oduševili sa turskim kolačem "magma" jer kremast fil se raspada dok ga jedete, a u isto vreme je i jako sočan.

Naravno, svi će se obradovati ako im spremite i nešto od Bugarki koje su vrsne u tome, a baš takav je kolač "crnče" - kombinacija čokolade i oraha kida koliko je dobra.

Svideće se svima, a pravićete ga i kada vam se najave gosti.

Sastojci za bugarski kolač 'crnče'
Sastojci za bugarski kolač "crnče"foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Svi sastojci sa receptom su tu:

brašno - 1 i 1/2 šolja

jaja - 2 komada

tečna čokolada - smeđa (može i bela) za premazivanje

šećer - 1 šolja (može i smeđi šećer)

kakao - 1 ili 2 supene kašike

kiselo mleko - 1/2 kantice, otprilike 200 g

Pravljenje kore za bugarski kolač 'crnče'
Pravljenje kore za bugarski kolač "crnče"foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ulje - 3 supene kašike

soda bikarbona - 1 kašičica

orasi - sitno naseckani, količina po želji

Kora za bugarski kolač 'crnče' u plehu
Kora za bugarski kolač "crnče" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

NAČIN PRIPREME

Šećer i jaja se mute - može i rukom, ali bolje mikserom.

Soda se stavlja u kanticu sa kiselim mlekom i meša se (pazite, zato što počinje da kipi i da ne prelije), stavite je u izmešanu smesu.

Fil preko bugarskog kolača 'crnče'
Fil preko bugarskog kolača "crnče"foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Stavite brašno i ulje, mešajte i dodajte kaako.

Prilikom dobijanja smese dodajte orahe i izmešajte ih kašikom.

Kolač pecite na 180-200°C u nauljenoj i nabrašnjenoj tepsiji.

Bugarski kolač 'crnče'
Bugarski kolač "crnče"foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kada se kolač sa orasima ispeče, istopite tečnu čokoladu i namažite odozgo.

Bon apetit sa crnčem sa čokoladom i orasima!

Poslastica za čistu desetku.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.