NAJUKUSNIJA POSLASTICA ZA SVA VREMENA: Turska kakao mokra torta - sočan fil kakav do sada niste probali
Parče turske kakao mokre torte, Foto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

poslastica koja kida za sve pare

NAJUKUSNIJA POSLASTICA ZA SVA VREMENA: Turska kakao mokra torta - sočan fil kakav do sada niste probali

Najukusnija turska kakao mokra torta sa sočnim filom je poslastica za sva vremena koju do sada niste probali

Objavljeno:

Svi jedva čekamo vikend kako bi bili sa svojim najmilijima na okupu, a to uvek bude još bolje kada se napravi dobra hrana u kojoj svi uživaju.

Osim što naše žene uvek spreme neke dobre specijalitete za ručak, svi čekaju onaj finalni deo, a to je neka poslastica.

Jedan mađarski kolač "Agnesa" je potpuno otkriće i žene će biti oduševljenje lakom pripremom, a o ukusu da se i ne govori.

Ispred vas je sada još nešto bolje, a u pitanju je turska kakao mokra torta.

Bombastičnog ukusa, možete da je pravite i za posebne prilike jer će gosti odlepiti kada je probaju.

Jaja i šećer u činiji
Jaja i šećer u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

Svi sastojci sa receptom su tu:

bademovo brašno - 1 prepunjena šolja (ili bezglutensko brašno)

jaja - 4 komada

prašak za pecivo - 2 kesice (po 10 g)

šećer - 1 šolja (170 - 200 g)

Pravljenje kore za tursku kakao mokru tortu
Pravljenje kore za tursku kakao mokru tortufoto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

kakao - 50 grama (3 prepune supene kašike)

mleko - 1/3 šolje

ulje - 1/2 šolje

Za fil:

kakao - 3 prepune supene kašike

mleko - 1.5 šolja

Pravljenje fila za tursku kakao mokru tortu
Pravljenje fila za tursku kakao mokru tortufoto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

ulje - 1 supena kašika

šećer - 1 šolja

maslac - 2 supene kašike (sobna temperatura)

Način pripreme:

Iskreno nikada u životu nisam jela bolju mokru tortu. Sos se oseća na celoj torti i njegov odmeren ukus je odličan. Tako da bih definitivno rekla ne brinite se za mere, a posebno ne za odnos šećera.

Postoje neke važne kulinarske tajne za recept. Pre svega kolač treba da bude vruć u sosu kako bi natopljena kora mogla dobro da upije sos.

Kora za tursku kakao mokru tortu u plehu
Kora za tursku kakao mokru tortu u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

Sastojci za kolač treba da budu na sobnoj temepratri, a rerna treba unapred da se zagreje na 170 stepeni. Kao pravi ljubitelj mokrih kolača definitivno vam preporučujem da isprobate ovaj recept.

Jaja i šećer mutite dok se ne umute dosta dobro i ne pobele. Dodajte ulje i mleko i nastavite da mutite.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao i mešajte.

Dno pravougaone tepsije namažite uljem. Sipajte smesu za kolač i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20-22 minute.

Fil za tursku kakao mokru tortu
Fil za tursku kakao mokru tortufoto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

Dok se kolač peče pripremite sve sastojke za sos u kaseroli. Kuvajte smesu na vatri dok se ne zgusti i skinite sa ringle.

Još toplu tortu naseckajte na kvadrate. Sipajte vruć kakao sos na toplu tortu.

Ostavite da se ohladi na 10 minuta i servirajte.

Najbolje je da odstoji u frižideru otprilike 2-3 sata, ako uspete da sačekate.

Turska kakao mokra torta
Turska kakao mokra tortafoto: Printscreen/Youtube/ Leckere Minute

Uživajte u ovoj čokoladnoj torti!

Legendarna kakao mokra torta je gotova Turkinja je gotova.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.