TRI TRENDA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA SE KONAČNO NASPAVATE U 2024. GODINI: Ovo tera NESANICU kao od šale
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

TRI TRENDA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA SE KONAČNO NASPAVATE U 2024. GODINI: Ovo tera NESANICU kao od šale

Ovo su tri trenda koja će vam pomoći da se konačno naspavate

Objavljeno:

Čovek je na svašta spreman samo da bi mogao bolje da spava, zbog čega se trudimo da budemo u toku s najnovijim trendovima za što kvalitetnije i bolje spavanje. Predstavljamo vam četiri trenda u vezi sa kvalitetnijim snom, za koje predviđamo da će doživeti pravi bum u 2024. godini.

1. Pametni kreveti

Šta ako bi vaš krevet mogao da vas uspava masažom celog tela i vođenim meditacijama? Pametan krevet , poznat i kao inteligentni krevet, zapravo je dušek koji uključuje naprednu tehnologiju za poboljšanje iskustva spavanja. On sadrži senzore koji olakšavaju pritisak dok se spavači pomeraju tokom spavanja, mogućnost podešavanja kreveta na željenu mekoću, podešavanja masaže celog tela koja su tempirana da vas opuste pre spavanja. Jedini "problemčić" je taj što je ovo zadovoljstvo skupo pa im cena ide od 6.000 dolara pa naviše. Ipa,k, predviša se da će uskoro više brendova ući na ovo tržište i nadamo se da će i cene biti pristupačnije.

Spavanje, Ležanje
foto: dmitrii simakov / Alamy / Alamy / Profimedia

2. Simulatori zore

Sećate se slatkog malog dodatka koji je osvetljavao vašu sobu dok ste bili dete da se ne biste plašili mraka? Verzija noćnih svetala za odraslesu budilnici za izlazak sunca koji postepeno ispunjavaju vašu sobu svetlom da bi potencijalno pomogli u borbi protiv nesanice i olakšali buđenje. Prošle godine, profesor Dejvid Nojbauer na Univerzitetu Džons Hopkins rekao je za Vašington post da za razliku od tradicionalnih alarma koji obično potresaju ljude da se probude naletom glasne buke koja dezorijentiše, budilnici za izlazak sunca koji nazivaju i simulatori zore mogu poboljšati iskustvo buđenja.

3. Spavački turizam

Spavački turizam (eng. sleep tourism) tokom poslednjih nekoliko godina doživeo je pravi bum, a izgleda da će još dugo da bude popularan. Nedavni izveštaj lanaca hotela Hilton otkrio je da 2024. ovaj hotelski brend očekuje povećan fokus na postizanju dobrog sna svojih gostiju, jer sve više njih navodi da im je ovaj segment bitan.

Bonus video: OPOJNI SU ZUMBULI KO SE SEĆA OVE PESME? Pogledajte kako su takmičari Rame uz rame sa Draganom PLESOM OŽIVELI OVU NUMERU

06:23

OPOJNI SU ZUMBULI KO SE SEĆA OVE PESME? Pogledajte kako su takmičari Rame uz rame sa Draganom PLESOM OŽIVELI OVU NUMERU

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.