DOKTORKA MARIJA OTKRILA ŠTA ŽENA ZAPRAVO IZBACUJE ZA VREME MENSTRUACIJE: U jednom slučaju može biti kobno (VIDEO)
Doktorka Marija Ristić, Foto: Printscreen/Instagram/dr.marija.ristic

SAZNAJTE

DOKTORKA MARIJA OTKRILA ŠTA ŽENA ZAPRAVO IZBACUJE ZA VREME MENSTRUACIJE: U jednom slučaju može biti kobno (VIDEO)

Doktorka Marija Ristić je objasnila o čemu se zapravo radi

Objavljeno: 20:55h

O jednoj takvoj temi govorila je na svojoj Instagram stranici dr Marija Ristić koja je dala odgovor na pitanje: "Zašto iz tebe ispadaju "komadi mesa" svaki put kada imaš menstruaciju?".

Doktorka je na početku rekla da se zapravo radi o koagulumima krvi sa primesama endometrijuma odnosno ugrušci krvi koji se skupljaju u materici i posledice su ljuštenja njenog površinskog sloja.

"Kada se to ne bi dešavalo, onda bi krv maltene bez prestanka kapala iz materice. Svaki put kada se taj deo oljušti i krvni sud otvori, izluče se supstance koje ne dozvoljavaju da krv curi neprestano i formiraju se u vidu ugruška odnosno tebi vidljivog "komadića mesa", poručila je doktorka.

Napomenula je da je reč o uobičajenoj pojavi ukoliko su veličine "grožđica", ako je reč o većem ugrušku, treba se javiit ginekologu koji će ustanoviti uzrok koji nije nužno opasan, ali je kontrola neophodna.

Dr Ristić govorila je i o PMS, ističi da je važna "jačina" predmenstrualnog sindroma pa ukoliko osećate određene promene, ali možete da ih kontrolišete i da ih pobedite radeći ono što vam prija, sve je u redu. Međutim, ako ne možete da uspostavite kontrolu nad svojim emocijama, nagonima,i previše ste razdražljivi, onda to znači da se radi o hormonskom disbalansu- morate da povede računa o svom zdravlju kroz sve faze menstruačnog ciklusa, objasnila je.

BONUS VIDEO

02:40

NIKAKO NE UZIMATI PILULE ZA ODLAGANJE CIKLUSA ZA SVOJU RUKU! Farmaceut: Jedna od posledica obilnije krvarenje, a dešava se i OVO

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.