SVI PRAVIMO OVU GREŠKU DA BI UŠTEDELI, A OPASNA JE PO ZDRAVLJE: Stručnjaci upozorili - RAČUNE ĆETE PLAĆATI MANJE
Ilustracija, Foto: Profimedia, Espreso

paŽnja

SVI PRAVIMO OVU GREŠKU DA BI UŠTEDELI, A OPASNA JE PO ZDRAVLJE: Stručnjaci upozorili - RAČUNE ĆETE PLAĆATI MANJE

Da li ste znali da uz određene trikove možete uštedeti, a platiti manje za ovu vrstu računa?

Objavljeno:

Visoki računi za struju i grejanje uz inflaciju i dnevne paprene troškove života, složićete se, nisu najbolja kombinacija za ionako osiromašeni kućni budžet.

Da li ste znali da uz određene trikove možete uštedeti, a platiti manje za ovu vrstu računa?

Kako onda uštedeti novac i dobro zagrejati svoj dom u hladnijim mesecima koji su pred nama? Evo jednostavnog načina: ne ostavljajte prozore zatvorene u svom domu, piše Jutarnji.hr.

Kako zagrejati prostor bez dodatnih troškova?

Radijator, Grejanje
foto: Profimedia

Stručnjaci upozoravaju da loženje drva sa zatvorenim prozorima može prouzrokovati više štete nego koristi u zatvorenom prostoru. Profesorka zaštite životne sredine Ket Noks rekla je da bi to moglo da ima negativan uticaj na zdravlje ljudi i povećanje širenje infekcija.

„Zatvoreni prozori, isključeno grejanje i korišćenje šporeta na drva mogu da imaju veoma štetne posledice“, rekla je profesorka i sve argumentovala primerom.

Ona kaže da ako u kući niste uključili grejanje, a prozori su zatvoreni, ne samo da ćete smanjiti protok vazduha, već ćete stvoriti idealne uslove za stvaranje vlage i buđi, koji su takođe opasni za zdravlje.

Takođe, stručnjaci upozoravaju na posledice loše cirkulacije vazduha i direktnog zadržavanja bakterija i virusa na jednom mestu, posebno kada je aktuelno godišnje doba kada vladaju prehlada i grip.

Naravno, prozori ne bi trebalo da budu dugo otvoreni, ali s vremena na vreme nije loše da provetrite prostoriju u kojoj boravite, kao i kupatilo posle tuširanja, ako imate prozor u njemu. A u toku ili posle kuvanja pazite da višak pare nestane uz pomoć aspiratora ili svežeg vazduha.

06:23

AKO DANAS INVESTIRAMO, RAČUNI ZA GREJANJE BIĆE SKORO NULA Kiković: Nekoliko je ključnih koraka, a prvi promena zakonodavstva

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.