6 ŠTETNIH NAVIKA KOJE SKRAĆUJU ŽIVOTNI VEK: Svaki SRBIN radi bar POLA OVIH stvari, a mogu biti KOBNE po ŽIVOT
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo morate znati

6 ŠTETNIH NAVIKA KOJE SKRAĆUJU ŽIVOTNI VEK: Svaki SRBIN radi bar POLA OVIH stvari, a mogu biti KOBNE po ŽIVOT

Štetne navike koje bi trebalo promeniti kako bismo bolje, kvalitetnije a time i duže živeli.

Objavljeno: 18:58h

Na listu nezdravih navika za koje je dokazano da povećavaju rizik od prerane smrti, treba dodati i sedeći način života, kao i nedovoljno kvalitetan san, zaključili su istraživači sa Univerziteta u Sidneju.

Kako prenosi „Huffington post“, istraživanje sprovedeno na ovu temu pokazalo je da određene životne navike bukvalno skraćuju život.

Bol u leđima, Bol u vratu, Posao, Žena, Stres, Sedenje
foto: Profimedia

Pored sedenja i lošeg sna, ostale navike koje doprinose kraćem životnom veku su pušenje, prekomerna konzumacija alkoholnih pića, nezdrava ishrana i nedovoljno kretanje, odnosno fizička neaktivnost.

Istraživači su šest godina proučavali 230.000 odraslih starijih od 45 godina i zaključili da su oni koji su pokazivali rizično ponašanje, kao što su pušenje, konzumiranje alkohola, fizička neaktivnost, nepravilna ishrana, dugo sedenje i nedovoljno spavanje, imali veći rizik od rane smrti od onih čiji životi nisu uključivali ništa od navedenog, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

00:58

MUŠKARCI PODLOŽNIJI SRČANIM UDARIMA! Nutricionista Milka Raičević otkrila kako to da sprečite, minut dnevno vam može SPASITI ŽIVOT

(Espreso/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.