ČUVENI FILOZOF OTKRIO VAŽAN TRIK ZA PREPOZNAVANJE POVRŠNIH ŽENA: Samo OVAKO ćete ih PREPOZNATI
Bertrand Rasel, Foto: Printscreen/Youtube/PhilosophieKanal

Obratite pažnju

ČUVENI FILOZOF OTKRIO VAŽAN TRIK ZA PREPOZNAVANJE POVRŠNIH ŽENA: Samo OVAKO ćete ih PREPOZNATI

Bertrand Rasel, filozof, imao je šta da kaže o pametnim i murdim ženama kroz jednu nesvakidašnju priču koja liči na bajku.

Objavljeno:

Jednom davno, bila je zanimljiva priča o situaciji kada je sin doveo tri devojčice u kuću svoje majke da ih upozna.

Među njima je bila samo jedna njegova verenica, dok su druga dvojica bili samo prijatelji. Majka je bila zadužena da pogodi ko je od njih verenica njenog sina. Dok su svi zajedno sedeli, razgovarali i pili čaj, sin je na kraju upitao majku da li je uspela da pogodi koja mu je devojka verenica.

Majka je uzdahnula i rekla da je pogodila, ali da nije oduševljena tom činjenicom. Ipak, bez obzira na osećanja majke, sin je odlučio da se oženi tom devojkom. Često se dešava da deca ne poslušaju savete svojih roditelja, ma koliko bili iskusni i mudri. U ovom slučaju, uprkos majčinom proročanstvu, sin je nastavio put sa svojom verenicom.

Ali kako su godine prolazile, ljubav koja je na početku izgledala tako jaka postepeno je nestajala. Sada se postavlja pitanje: kako je majka mogla da zna toliko posle samo jednog razgovora? Da li je bila neka vrsta čarobnjaka ili ima neverovatne sposobnosti? Istina je zapravo vrlo jednostavna.

Kako ljudi sazrevaju i postaju stariji, oni počinju da kanališu i kontrolišu svoju energiju, ne trošeći je na beskorisne stvari, već jačajući svoju intuiciju. Bertran Rasel je vrlo mudro sažeo tu teoriju u jednoj rečenici, piše svezazenu.net.

„Stepen emocionalne reakcije je obrnuto proporcionalan saznanju o činjenicama. Što manje znate, to burnije reagujete.“ - rekao je. Drugim rečima, što je vaše znanje ograničenije, to su vaše emocionalne reakcije intenzivnije.

BONUS VIDEO:

01:00

Ratko Rađenović kum Predraga Živkovića Tozovca: On je bio Aristotel, pamet mu je neprestano radila

(Espreso/novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.