Osobe s ovim tegobama češće imaju srčani ili moždani udar (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

obratite pažnju!

Osobe s ovim tegobama češće imaju srčani ili moždani udar (FOTO) (GIF)

Na razvoj bolesti utiče niz elemenata, a ljudi koji se muče sa pojedinim tegobama imaju veću šansu da dobiju problem sa srcem
Objavljeno:

Neke vrste migrena izazivaju kratkotrajni gubitak ili promenu vida, a ređe i dupliranje pred očima koje može trajati nedeljama nakon što se bol u glavi smanji. Iznenadni gubitak sluha u vremenu od 72 sata pojavljuje se dvostruko češće kod onih sa hroničnim migrenama. Lekari sumnjaju da te dve pojave spaja oštećenje sitnih krvnih sudova u uhu.

foto: giphy

Jedna migrena obično traje nekoliko sati ili dana, ali zdravstveni uzroci hroničnih migrena mogu ugroziti kvalitet života. Obratite se lekaru, kako bi vam pomogao u borbi protiv njih. U jednom istraživanju, trećina bolesnika sa hroničnim migrenama žalila se na fibromijalgiju (bolove u mišićima, umor i depresiju), a to je znatno više od četiri procenta nego u opštoj populaciji. Bilo koja vrsta hroničnog bola tera mozak da drugačije obrađuje signale bola. Konstantne glavobolje nadražuju odgovor tela na bolove, a to uzrokuje pojačane bolove.

foto: Thinkstock

Oko tri četvrtine žena pati od svakodnevnih glavobolja koje uključuju vrtoglavicu, mučninu i bolove. Ako učestalo uzimate lekove protiv glavobolje, i to više od dva ili tri puta sedmično, razvijate glavobolje koje se ponavljaju. Delovanje leka prestaje svaki put sve brže, a bol se vraća jača nego pre uzimanja.

foto: Thinkstock

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.