Osobe s ovim tegobama češće imaju srčani ili moždani udar (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

obratite pažnju!

Osobe s ovim tegobama češće imaju srčani ili moždani udar (FOTO) (GIF)

Na razvoj bolesti utiče niz elemenata, a ljudi koji se muče sa pojedinim tegobama imaju veću šansu da dobiju problem sa srcem
Objavljeno:

- To je samo statistika, a suština je u tome da je svaka osoba jedinka za sebe i da svaku osobu sa migrenom treba gledati kao posebnu, sa svojim ličnim rizicima i elementima koji ih štite. Ne smete generalizovati. - kaže neurolog Vida Demarin. Ona ističe da se migrena može držati pod kontrolom tako da se ustanove koji faktori stvaraju migrenu.

foto: Thinkstock

Oni su za svaku osobu različiti, zato ih treba gledati individualno. Tu spadaju pojedine vrste hrane (najčešće plodovi mora, začinjena hrana, agrumi, crno vino, zreli sirevi i sl.), zatim pušenje, nedovoljno sna i previše stresa. Trebalo bi da pijete dovoljno vode, uvek doručkujte, opustite se u toku dana i idite u isto vreme na spavanje svako veče. Nemojte sedeti za računarom bez pauze predugo.

foto: Thinkstock

Hronične migrene su povezane sa promenama u načinu na koji telo prelazi između faze sna, prekidajući odmor. Loše spavanje može veoma pogoršati glavobolju.

Migrene kod žena dovode do visokog krvnog pritiska u toku trudnoće, dok neke studije povezuju hipertenziju sa hroničnim migrenama kod odraslih. Temelj se nalazi u smetnjama u autonomnom nervnom sistemu koji reguliše pritisak i puls.

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.