Osobe s ovim tegobama češće imaju srčani ili moždani udar (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

obratite pažnju!

Osobe s ovim tegobama češće imaju srčani ili moždani udar (FOTO) (GIF)

Na razvoj bolesti utiče niz elemenata, a ljudi koji se muče sa pojedinim tegobama imaju veću šansu da dobiju problem sa srcem
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na razvoj bolesti utiče niz elemenata, a osobe koji se muče sa ovakvim tegobama imaju veću šansu da imaju veće zdravstvene probleme. Statistike pokazuju da žene koje pate od migrena imaju veću verovatnoću da dobiju srčani ili moždani udar u srednjim godinama.

Soda bikarbona vam može spasiti život, ali samo ako je koristite na ovaj način! (FOTO) (GIF)

U američkoj studiji sprovedenoj na 115 hiljada žena, u dve decenije otkriveno je da one koje imaju učestale migrene stvaraju 50 procenata veću verovatnoću za probleme sa srcem.

foto: giphy

Žene koje su učestvovale u istraživanju od 25 do 42 godine nisu imale nikakvih problema sa srcem na početku istraživanja. Ali na kraju, njih 1329 pretrpelo je 678 srčanih udara i 651 moždanih, a 223 žene su podlegle posledicama srčanih problema (manje od 0,2 procenta učesnica).

foto: Thinkstock

Skoro svakoj šestoj ispitanoj ženi je dijagostikovana migrena. U toku narednih godina te žene imale su 50 procenata veću šansu da obole od kardiovaskularnih bolesti - 39 procenata povećan rizik od srčanog udara, 62 procenta veći rizik od moždanog udara i 37 procenta veću šansu za smrt zbog komplikacija sa srcem.

foto: giphy

Žene koje pate od migrena češće imaju visok krvni pritisak, visoku količinu holesterola i povećanu telesnu težinu. Stručnjaci naglašavaju da to ne mora biti jedina veza, ali smatraju da su migrene deo istih bioloških problema koji uzrokuju sve endovaskularne probleme, unutar krvnih sudova. Stanje je uvek individualno, pa stručnjaci smatraju da pojedinci ipak imaju manju opasnost od moždanog udara, čak i ako pate od migrena.

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.