7 tajni za srećnu ljubav do kraja života! A, mislili ste da formula ne postoji? (GIF)
Foto: Giphy

PRATITE UPUTSTVA

7 tajni za srećnu ljubav do kraja života! A, mislili ste da formula ne postoji? (GIF)

Morate naučiti da prihvatite da se nekim ljudima neće sviđati vaše pravo ja i morate znati da je to – sasvim u redu
Objavljeno: 23:07h

4. ...kada se pojavi, ljubav neće nužno izgledati onako kako ste je zamišljali

Vaša ljubavna priča neće biti Diznijev film ili romantična komedija. Čak niti epizoda "Prijatelja" puna romantike. Vaša veza sastojaće se od dvoje stvarnih ljudi, koji navigiraju kroz prave životne situacije i prave kompromise kako bi veza uspela.

foto: Giphy

Neće uvek biti glamurozno niti uglađeno niti posebno romantično. Ali će trajati, ako ste spremni da se potrudite. 5. ...ćete se možda trebati da se borite za svoju vezu

Osoba vaših snova možda se neće odmah zaljubiti u vas.

Možda ćete morati da se potrudite da se to dogodi. Možda ćete morati da rizikujete zbog čega se nećete osećati prijatno, možda ćete biti ranjiviji nego što ste navikli.

foto: Giphy

Veza koju želite možda se neće dogoditi sama od sebe – zato morate da odlučite jeste li spremni da se borite za nju. 6. ...biti dobra osoba nije dovoljno da veza uspe

Svako za sebe misli da je dobra osoba. I svako misli da bi shodno tome trebao biti nagrađen savršenom vezom (a ako se to ne dogodi, za to krive drugu osobu jer kako može biti njihova krivica kad su tako dobri?). Istina je da je potrebno puno više od dobrote da biste bili dobar partner, odnosno partnerka.

Biti dobar partner nekad znači odmaknuti se od emocionalne komponente veze i proceniti probleme objektivno.

foto: Giphy

Nekad to znači odbijanje da se prilagodite partnerovim zahtevima. Biti dobar nekad nije ono najvažnije što vaša veza treba i očekivati da će vaša dobrota sve rešiti je potpuna obmana.

7. ..."zauvek" nije nešto što nađete – to je nešto što gradite

Hoćete li s nekim ostati zauvek i da li je neko ljubav vašeg života, nećete znati na prvom sastanku. Ili na 16. sastanku. Ili na trećoj godišnjici braka. Ili na dan rođenja vašeg prvog deteta.

Jer zauvek nije crta osobnosti niti mera kompatibilnosti. Zauvek je merna jedinica vremena.

foto: Giphy

Hoćete li s nekim biti zauvek, znaćete tek na kraju svoga života. Do tada, treba itekako da se trudite da vaša veza uspe. Jer to je jedini pravi način da veza potraje zauvek.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.