Zbogom BRATSTVU I JEDINSTVU! Ovako se država raspadala na JUGOVIZIJI, pred našim očima! (FOTO) (VIDEO)

fore i fazoni

Zbogom BRATSTVU I JEDINSTVU! Ovako se država raspadala na JUGOVIZIJI, pred našim očima! (FOTO) (VIDEO)

Verovatno najzanimljivije glasanje u istoriji jugoslovenskog izbora za pesmu Evrovizije odigralo se 1991. godine u Sarajevu. Nikad lošije pesme, i nikad jasnije da je Jugoslavija propao projekat
Objavljeno:

Nijedan predstavnik TV Beograd nije dobio glas iz neke od republika SFRJ, osim iz Crne Gore. Na kraju, odlučilo je glasanje iz Podgorice, gde su članovi žirija na kašičicu davali glasove svima, taman toliko da prevagne beogradski predstavnik. Jedan od članova žirija u Podgorici bio je i Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića, u to vreme još uvek muzički producent.

Printscreen/YouTube

On je Danielu dao dva poena, a Bebi Dol 3 poena. Toni Cetinski sa dugom kosom i mini-valom, nastupao je sa pesmom Marina za TV NS. Iako se tad furala ta frizura, moramo pritnati da je pevač izgledao poprilično luckasto.

Printscreen/YouTube

22-ogodišnja Ivana Banfić nastupala za TV Zagreb, a prateće vokale pevala joj je niko drugi do 19-ogodišnja Nina Badrić.

Printscreen/YouTube

Ivana je pevala pesmu "Daj povedi me" nastupivši u žutom kompleticu. Vrckava i nasmejana bila je pravi hit. Devojka u ljubičastom koja stoji iza Banfićeve je Nina dok je još počinjala karijeru.

Član žirija u Ljubljani je bila glumica Tanja Ribič, žena Branka Đurića Đure. Predstavnik žirija u Sarajevu bio je i bokser Ante Josipović, olimpijski pobednik iz 1984.

Televiziju Beograd predstavljala je i Zorana Pavić, koja je zadržala svoj prepoznatljivi lik. Evrosong je namešten! Evo kako će glasati ruski žiri! (FOTO) (VIDEO)

Printscreen/YouTube

Glasanjem poslednjeg člana žirija iz TV CG odlučeno je da pobednik Jugovizije sa 2 boda razlike bude Bebi Dol sa pesmom "Brazil“, koja je takođe predstavljala Televiziju Beograd.

Muziku za pesmu „Brazil“ napisao je Zoran Vračevič, tekst Bebi Dol, aranžman Slobodan Marković. Pobednika je odlučilo glasanje žirija TV CG. Bebi Dol je dobila 2 poena od Gorana Pejovića i Ace Đukanovića. U tom momentu pesme "Brazil“ i "Daj obuci levisice" imale su isti broj bodova, 66. Treći član žrija iz TV CG pesmi "Brazil“ dao je 2 poena, dok pesmi "Daj obuci levisice“ nije dodelio nijedan bod.

Printscreen/YouTube

Ceo snimak pogledajte ovde:

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.