Zbogom BRATSTVU I JEDINSTVU! Ovako se država raspadala na JUGOVIZIJI, pred našim očima! (FOTO) (VIDEO)

fore i fazoni

Zbogom BRATSTVU I JEDINSTVU! Ovako se država raspadala na JUGOVIZIJI, pred našim očima! (FOTO) (VIDEO)

Verovatno najzanimljivije glasanje u istoriji jugoslovenskog izbora za pesmu Evrovizije odigralo se 1991. godine u Sarajevu. Nikad lošije pesme, i nikad jasnije da je Jugoslavija propao projekat
Objavljeno:

Voditelji su bili Draginja Balac i Senad Hadžifejzović, voditelj sarajevskog TV Dnevnika. Urednici programa su bili Slobodan Terzić i Ismet Arnautalić, a reditelj Slaviša Matić.

Printscreen/YouTube

Samo takmičenje je urađeno u tadašnjem stilu festivala u San Remu. Marketing televizijskog prenosa imao je 16 sponzora raspoređenih tako da je svaka kompozicija imala svog. U Sarajevu su snimane razglednice sa svakim izvođačem posebno, koje su emitovane dok je određeni izvođač izlazio na scenu. Hrvatska televizija i Televizija Beograd su imale po 3 predstavnika, Televizija Crne Gore i Televizija Priština po jednog, dok su ostali tv centri imali po dva predstavnika.

Printscreen/YouTube

Bila je to jedna od retkih situacija u kojima je Srbija imala korist od državnog koncepta osmišljenog Ustavom iz 1974. po kom su srpske pokrajine bile direktno predstavljene u saveznim organima. Naime, i u JRT-u su direktno bili predstavljene televizije iz Prištine i Novog Sada, čime je srpski predstavnik dobio "dva glasa više".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.