ESPRESO PREPORUKA: Zavirite u um kompulsivnog UBICE sa poznatim američkim glumcem kog SRBI obožavaju (VIDEO)
The patient, Foto: printscreen/youtube/fx networks

pogledajte

ESPRESO PREPORUKA: Zavirite u um kompulsivnog UBICE sa poznatim američkim glumcem kog SRBI obožavaju (VIDEO)

Preporuka za seriju Pacijent

Objavljeno:

Za ovu nedelju smo vam pripremili u Espreso preporuci psihološku triler seriju Pacijent iz 2022. godine, u Hulu produkciji nafilovana dobrom dramom je najpre priča o dve ljudske nesreće, sasvim različite ali od istog semena isklijale - strah, sumnje, preispitivanje i lilni neuspesi. Rediteljski dvojac Džoel Filds i Džo Veisberg, potrudili su se da u jedan podrum smeste duboke psihološke monologe i dijaloge drugog dvojaca - psihijatra Sema i njegovog pacijenta.

Pred publikom je da zauzmu svoj kauč i posmatraju kako u jednoj kratkoj seriji od svega 6 epizoda, svaka scena i reč oblikuju delo na koje ni najveći skeptici nisu spremni. Ako ste žečite da izađete iz zone konfora i nemate unapred očekivanja u vezi sa tokom radnje, onda ste jedan od poželjinih posmatrača. Alan Štraus je ozbiljan psihijatar sa pozamašnom karijerom, autorskom knjigom iza sebe, kao i razorenom porodicom, iako u prvi mah ne izgleda tako - dao je slobodu deci da izaberu svoj životni put, posel smrti njihove majke, mešutim to nije iskonska sloboda no više njegova otuđenost i nemar za dalje oblikovanje dece. Sin mu ulazi u vode judaizma što naš terapeut doživljava kao još jedan u nizu ličnih neupseha. Par koraka pred penziju rešio je da razvuče pacijent po imenu Sem. Posle nekoliko seansi, mladić prepun ozbiljnih poremećaja, odlučuje se da se radiklano okani jedne od najgorih boljki koje ima, i impulsivno zatraži pomoć koja će se pretvoriti u agoniju koja traje danima. Semova kompulsivna potreba za ubijanjem lebdeće u podrumu kao daklamov mač dok će pred očima publike da se rasčlanjuju naši likovi do onog infaltivnog u njima, a ne u smeru koji bi mnogi očekivali - kada će taj prst na obaraču da se makne.

Genijalan Stiv Karel, mnogima omiljen iz serije Office, naći će se u neobičnoj ulozi koju je izneo bolje nego neki iskusniji na ovom polju. A što se tiče Domhnall Gleeson, glumac je kao rođen za ovakve pacijente. Zapamtite da nije uvek najtužniji i najnesrećniji samo onaj ko priča svoju priču naglas, već i onaj ko upija mnoge bolne sudbine ćuteći i mudrujući u svom naizgled mirnom i ušuškanom životu.

Trejler pogledajte ovde:

(Espreso/Tatjana Maksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.