NOVOGODIŠNJA BAJKA KOJA GARANTOVANO BUDI PRAZNIČNO RASPOLOŽENJE : Deda Mraz ipak postoji - potvrdio je i PREDSEDNIK
Film Jelke, Foto: printscreen/youtube/bazelevs

praznični film

NOVOGODIŠNJA BAJKA KOJA GARANTOVANO BUDI PRAZNIČNO RASPOLOŽENJE : Deda Mraz ipak postoji - potvrdio je i PREDSEDNIK

Film Jelke Čupave je topla komedija koju morate uvrstiti u listu prazničnih filmova

Objavljeno:

Ukoliko ste već počeli sa prazničnom euforijom, kićenjem jelke, planiranjem proslave dočeka, kupovinom poklona za bliske ljude, onda vam još preostaje da napravite listu šarmantih novogodišnjih filmova koje ćete gledati u slobodno vreme.

Za ovaj vikend u Espreso preporuci vam donosimo Jelke čupave, iliti Jelke (Yolki), koje će i one ravnodušne prema ovakvoj vrsti filmova, kao i samog koncepta praznične magije naterati da se bar na šar sati ušuškaju pod toplo ćebence i sa omiljenim grickalicama istope pred ovom zimskom poslasticom.

Nadamo se da će i oni užurbani i mrki, ''odrasli'' i ozbiljni, bar na trenutak hteti da puste u sebe ono dečije i nevino radovanje omiljenom nam prazniku. Jelke su film iz 2010, zapravo bar ovaj prvi deo na koji se i odnosi ovaj tekst, a nastavaka ima čak 9, poslednji je izašao ove godine. Kojim god redom ih gledali, bazični deo je potpuno isti.

Pogotovo što prati jedan fenomen odnosno teoriju o 6 stepeni razdvajanja, iliti poznanstava/rukovanja *slobodan prevod. Što će vam pored smeha i šarenolikih karaktera donosi i uvid o teoriji o kojoj su se vršili mnogi *uspešni eksperimenti, a tiču se nas i slveta kao ''velikog sela'' i koliko smo svi ustvari povezani. Grupa ljudi čije se sudbine slučajno prepliću, se svake godine pred prazničnu groznicu dovedu u prilično uvrnute i avanturističke situacije. Kako je naš film ortodoks Ruski, protkan njihovim humorom kroz svih 11 vremenskih zona, što pravi savršen temelj za približavanje kako atmosfere u gradovima, tako i dah ruske kulture i odnosa među ljudima.

Yolki
Yolkifoto: Printscreen/youtube/ Bazelevs

Novogodišnju atmosferu nam donose Ivan Urgant, prelepa Alina Bulynko, kao i Dmitrij Medvedev, a ovu ekipu je okupio reditelj Timur Bekmambetov. Priča će nas voditi uzduž i popreko po ovoj neverovatnoj državi, počevši od Kaljingrada koji poslednji proslavlja Novu godinu, fokusirajući se na lokalno sirotište tokom prazničnih dana. Kljava, devojčica iz sirotišta, predstavlja nam simpatičan i humorističan način zaštite sebe i svojih drugara od zadirkivanja ostel dece tvrdeći da je njen otac predsednik Rusije.

Koji god grad vas bude fascinirao, ne propustite da odgledate i ostale nastavke kako biste uživali u njegovim čarima prikazanih kroz posve ljudske priče sa kojima s mnogi mogu poistovetiti. Naravno, samo potvrđivanje kako teorije tako i do verovanaj u ostvrivanje želje, kada je ona dobra, i kada je želimo drugima, vraća se nama u obliku i trenutku kada najviše treba, saopštiće nam bivši predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Trejler za film pogledajte ovde.

(Espreso/Tatjana Maksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.