10 sigurnih dokaza da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke! (FOTO)
Foto: Profimedia

obratite pažnju!

10 sigurnih dokaza da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke! (FOTO)

Svake godine pojavljuju se novi modeli mobilnih telefona, sa boljim i bržim aplikacijama, unapređenim sistemima i slično..
Objavljeno: 23:00h

8. Telefon se zagreva

foto: Stock

Ako vam je telefon konstantno ugrejan, čak i kada ga ne koristite, možda je uključen softver za praćenje ili prisluškivanje. Na nekim telefonima se baterije brzo greju čak i pored osnovnih aplikacija, ali ako postane vrlo vruć na dodir, budite na oprezu.

9. Prisluškivanje mobilnih telefona

foto: Thinkstock

Ugroženi ste ako ostavljate mobilni telefon u ormariće ili dajete ljudima da se posluže telefonom. Svako može da instalira programe za prisluškivanje GPS-om, pronađe vašu lokaciju i snimi sve vrste komunikacija. Korišćenje spoljnog uređaja za preuzimanje podataka sa SIM kartice je sličan USB-u. Sve što treba da uradite je da sami stavite SIM u telefon. Nakon što ste završili sa preuzimanjem, pristupite svakom snimljenom razgovoru, istorijatu poziva i poruka.

10. Kako mobilne kompanije izdvajaju detalje

Kompanijama koje su zadužene za praćenje veze i internet je potreban samo vaš broj telefona u svom softveru i na taj način imaju sve detalje vezane za vaš mobilni telefon. Dok kompanije ne prisluškuju vaš razgovor ilegalno, neko korumpirano osoblje može zloupotrebiti svoj službeni položaj da bi to uradio. Neki drugi uređaji su specijalizovani za prisluškivanje telefona jednostavnim biranjem broja. Ovaj uređaj snima razgovore, kao i lokaciju vašeg mobilnog telefona.

(Espreso.co.rs / Fokuzz.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.