10 sigurnih dokaza da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke! (FOTO)
Foto: Profimedia

obratite pažnju!

10 sigurnih dokaza da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke! (FOTO)

Svake godine pojavljuju se novi modeli mobilnih telefona, sa boljim i bržim aplikacijama, unapređenim sistemima i slično..
Objavljeno: 23:00h

4. Uznemirujući zvukovi

Ako čujete neke čudne zvukove ili zujanje u pozadini dok razgovarate telefonom, to znači da vas neko prisluškuje. Većina ljudi misli da je ovo zbog loše veze, ali ne mora da znači da je stvar tako bezazlena. U nekim slučajevima može da bude posledica lošeg prijema zbog vremenskih pojava ili tehničkih komplikacija na mreži. Pošto je prijem u današnje vreme vrlo napredan, loš prijem je vrlo neuobičajan.

5. Čudno ponašanje telefona

foto: Promo

Proverite bilo kakve čudne pojave na telefonu i način na koji se ponaša. Da li iznenada zasvetli kada ga ne koristite, isključi se ili ispušta bilo kakve zvukove? Svi telefoni rade čudne stvari s vremena na vreme, ali ako je na regularnoj bazi onda može da znači da vas neko prati.

6. Primanje neuobičajnih poruka

foto: AP

Da li dobijate čudne poruke koje sadrže brojeve, simbole i znakove? Funkcija daljinskog upravljanja špijunskog softvera radi slanjem tajnih kodiranih tekstualnih poruka na telefon, a u nekim slučajevima se mogu videti - ako softver ne radi ispravno. Ako vam se to dešava redovno, možda imate špijunsku aplikaciju u telefonu.

7. Povećana upotreba podataka

foto: Reuter

Da li ste primetili da vam je povećana upotreba podataka na telefonu? Neke špijunske aplikacije koriste internet kako bi poslale informacije prikupljene o vašem telefonu. Na ovaj način možete da primetite da li vam neko iskorišćava telefon.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.