ESPRESO VAS VODI NA KONCERT: Delimo 5x2 karte za ROK OPERU u Sava centru
Rok spektakl, Foto: Emir Memedovski

poklon za čitaoce

ESPRESO VAS VODI NA KONCERT: Delimo 5x2 karte za ROK OPERU u Sava centru

Dirigent i aranžer Fedor Vrtačnik uspeo je da osmisli program koji 27. novembra od 20.30, nikog neće ostaviti ravnodušnim

Objavljeno: 11:35h

Prvih pet čitalaca koji ostave komentar na ovom Facebook postu i jave nam se u inbox facebook stranice Espreso Kultura, uz puno ime i prezime, dobijaju dve karte!

Akcija traje do 16:00h.

Obilje koncertnih aktivnosti, karakteristično je za kraj godine. Publika u Beogradu svakodnevno može da bira kom će se muzičkom žanru prikloniti. Uglavnom, na sceni su izvođači od kojih znamo šta nas očekuje. Međutim, koncert koji je izazvao pažnju i za koji se traži karta više je Rok opera. Nešto što na sceni Centra Sava još nije viđeno i o čemu će se sigurno dugo pričati.

Dirigent i aranžer Fedor Vrtačnik uspeo je da osmisli program koji 27. novembra od 20.30, nikog neće ostaviti ravnodušnim. Preko 120 izvođača – novosadski Big Bend i članovi hora i opere Srpskog narodnog pozorišta, na sceni će izvesti 20 antologijskih rok hitova.

Beograđani željno očekuju da čuju i vide zašto je ova neobična muzička priča opčinila publiku u Novom Sadu, Zrenjaninu, na Paliću i u Crnoj Gori, gde je koncertu na otvorenom prisustvovalo preko 3000 ljudi. Jedan od solista, Italijan Matia Zanata, kaže da jedva čeka da se pokloni pred punim Centrom Sava, ali i naglašava da je iza celog tima ogroman rad:

- Ne smemo zaboraviti koliko je vremena trebalo da se naprave samo aranžmani koji su jako bitni kada se kombinuje klasična i moderna muzika. Fedor Vrtačnik je vodio računa da odabere pesme koje publiku uvek podiže na noge i siguran sam da ćemo svi zajedno pevati pesmu We are the champions, grupe Queen, koja je ustvari mala operska kompozicija.

Na sceni će se naći i jedan od naših najboljih gitarista, Vladan Vučković, koji atmosferu i energiju publike na koncertima rok opere upoređuje sa energijom na koncertima naših velikih zvezda, kao što je Zdravko Čolić. Za 27. novembar obećava kvalitetnu svirku:

- Činjenica je da je svaki sledeći koncert naš korak unapred, zvučimo bolje, sviramo bolje, pevamo bolje i siguran sam da će publika uživati. Ono što je simbol celog ovog projekta je da je jedan deo rok muzike postao klasična muzika. Na sreću, neki naši savremenici napravili su muziku koja će ostati za vjek i vjekova, a mi imamo tu čast da je izvodimo u jednom ovakvom projektu.

Pored hitova grupe Queen, na repertoaru rok opere nalaze se i hitovi izvođača kao što su Led Zeppelin, Deep Purple, Beatles, Pink Floyd, Van Halena, Doors, Europe, Tine Turner... Da je publika prepoznala umetničku vrednost ovog spektakla, pokazuje i mali broj karata koji je ostao u prodaji.

BONUS VIDEO: MAJKL DAGLAS O KARLU MALDENU: Obraćanje gostima Kinoteke putem video linka

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.