KEZAJA DŽONS: Želim da bolje upoznam Srbiju
Kezaja Džons, Foto: Promo

intervju

KEZAJA DŽONS: Želim da bolje upoznam Srbiju

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones, nastupiće u sklopu Musicology Sessions, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe

Objavljeno:

DELIMO 3X2 karte za koncert u sredu, i 2x2 karte za koncert u petak, prvim čitaocima koji se jave na našu e-mail adresu kulturaespreso@gmail.com!

Iako omiljen gost u Beogradu, Kezaja ovaj put odolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji bi trebalo uskoro da izađe u prodaju. Jedan je od vodećih gitarista i pevača već 20 godina predvodi muziku svog žanra, pa ne očekujemo ništa manje od spaktakla za pamćenje. Ulaznice za koncert su u prodaji preko eventim i ddtickets prodajnih mreža.

Bio si u Beogradu nekoliko puta. Da li si imao vremena da se upoznaš sa našom prestonicom i duhom naših ulica?

Do sada sam dolazio samo na jedan dan i jedan koncert, pa sam imao i ograničeno vreme za istraživanje Beograda. Sada ću imati slobodan dan između dva koncerta, pa se nadam da ću prošetati ulicama grada i osetiti njihov šarm i priče koje kriju.

Mnogi umetnici kažu da je bol najbolji okidač kreativnosti i da nisu tako kreativni kada su srećni. Šta je tvoje mišljenje?

U mom slučaju, mislim da je više u pitanju melanholija. Ona stvara takvu situaciju u telu da je jednini način da se nje oslobodiš, da uzmeš gitaru i da stvaraš muziku. Muzika utišava bol, da tako kažem.

Kroz čitavu karijeru, definisao si novi pojam – Bluefunk. Da li se definicija menjala kako je tvoja muzika evoluirala?

Definicija je u suštini ista. Tehnički to znači da se trudim da zvučim kao više od jednog instrumenta, a filozofski to znači da koristim setu koju osećamo kao motor za stvaranje novih melodija.

Koje ti je omiljeno jelo i da li si probao srpsku kuhinju?

Ja sam vegan i najčešće spremam sopstvenu hranu, gde god da se nalazim. U principu, jedem jako jednostavnu hranu, osnovne stvari, kao što je sočivo, pirinač, sa dodacima povrća, zeleniša ili pečuraka. Za sada sam probao hranu samo u jednom restoranu prošli put kada smo bili u Beogradu i moram reći da sam bio oduševljen interpretacijom veganske kuhinje i maštovitim i preukusnim kombinacijama. Nadam se da ću ove godine probati i neka tradicionalna jela, čuo sam da je prebranac fenomenalan!

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Grupa Triko (Boris Milanović i Milan Bukejlović)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.