ON TOUR i DUKAT otvaraju sezonu koncerata STAROGRADSKE MUZIKE u savremenim aražmanima
Starogradska muzika na novi način, Foto: Promo

koncertni serijaL

ON TOUR i DUKAT otvaraju sezonu koncerata STAROGRADSKE MUZIKE u savremenim aražmanima

UK Parobrod 23. i 24. novembra (petak/subota) pokreće seriju akustičnih koncerata "Starogradska muzika - muzika Starog grada".

Objavljeno: 14:15h

Seriju koncerata 23. novembra ove godine u 19:30 otvara bend OnTour, a dan kasnije će na istom mestu nastupiti Dukat iz benda Stray Dogg. Koncerti će se održavati u klavir holu Arsena Dedića .

U ovom ciklusu od 10 koncerata nastupiće najbolji domaći autori akustične muzike i uz redovni autorski repertoar, specijalno dorćolskom komšiluku u čast, odsviraće po najmanje jedan odabrani hit starogradske muzike u sopstvenoj obradi.

U saradnji sa Prvim programom Radio Beograda koncerti će se emitovati uživo, a na kraju sezone snimci ovih pesama biće sabrani i objavljeni kao album najvećih hitova muzike Starog grada.

Milutin Petrović, direktor UK Parobrod o projektu:

"Starogradska muzika je muzika koja se svira i voli u Starom gradu, zar ne? Pesme koje su volele naše prabake, a koje mi praktično nosimo u genima i možemo da otpevamo u pola noći, već jako dugo vremena nisu svirali ni pevali savremeni muzičari. Specijalno ne muzičari sa savremenim ukusom i stilom. Snimci koje možemo pronaći na YouTube-u su stari oko pola veka, snimljeni u vremenima kada su producenti, aranžeri i pevači delili muzički ukus na primer, sa Karuzom.

U međuvremenu u muzici su se dogodile neke "nove" stvari. Pojavila se neka "mlađarija" poput Bob Dilana, Džoni Keša, Emilu Haris... Robert Dobi i Nobela, a ovde i dalje "Ajde Kato, ajde zlato", "Kad bi ove ruže male" ili "Kada padne prvi sneg" možemo čuti samo u izvođenjima koja dele svetonazore "preddilanovske muzike"... Smatram da je to šteta koju treba popraviti. Sve te divne pesme i cela naša gradska muzika imaju mnogo veze sa irskim melodijama, kantri harmonijama, molskim bluz dvanesticama, sa štimungom koji je upravo u korenima tog američkog meandra savremene popularne muzike."

Ulaz je slobodan.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Grupa Triko (Boris Milanović i Milan Bukejlović)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.