AUSTRIJSKA UMETNICA IRIS BLAUENŠTAJNE OTVARA SONJINE DANE: Sećanje na LEGENDARNU GLUMICU u ČAČKU
Posle Čačka, autorka nastavlja rezidencijalni program u Beogradu, Foto: Printscreen

odličan događaj

AUSTRIJSKA UMETNICA IRIS BLAUENŠTAJNE OTVARA SONJINE DANE: Sećanje na LEGENDARNU GLUMICU u ČAČKU

Iris Blauenštajne je dobitnica nagrade "Sonja Savić" na Festivalu novog filma i videa "Alternative 2018"

Objavljeno: 02.09.2019. 14:31h

Otvaranjem izložbe video radova i instalacija austrijske umetnice Iris Blauenštajne, sutra će u umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku početi manifestacija "Sonjin septembar", posvećena uspomeni na glumicu Sonju Savić (1961-2008).

Iris Blauenštajne je dobitnica nagrade "Sonja Savić" na Festivalu novog filma i videa "Alternative 2018", a kako su najavili organizatori, u oktobru će biti gost Umetničke galerije u Čačku na desetodnevnom rezidencijalnom programu.

Sećanje na legendu: Sonja Savić
Sećanje na legendu: Sonja Savićfoto: Print Screen Youtube

Tokom boravka u Čačku, Iris Blauenštajne će snimiti materijal za svoj dugogodišnji umetnički projekat koji se realizuje u nekoliko evropskih gradova i predstaviti publici dva kratkometražna filma.

foto: Printscreen

Posle Čačka, autorka nastavlja rezidencijalni program u Beogradu, uz podršku Akademskog filmskog centra beogradskog Doma kulture Studentski grad, koji je organizator festivala "Alternative".

foto: Printscreen

Nagrada "Sonja Savić" dodeljuje se od 2017. godine, a ustanovljena je na inicijativu Umetničke galerije "Nadežda Petrović" i Festivala novog filma i videa "Alternative".

Manifestaciju "Sonjin septembar" organizuje Umetnička galerije u Čačku u znak sećanja na glumicu Sonju Savić čija je porodica posle njene smrti ostavila Galeriji svu glumičinu i porodičnu zaostavštinu.

Ovogodišnja manifestacija organizovana je uz podršku Ministarstva za kulturu, Grada Čačka i "Kulturnog foruma" Austrije.

BONUS VIDEO:

Kazahstanke lude za Srbima!

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media