TRENER OTKRIVA ZAŠTO PAS ODBIJA DA VRATI LOPTU KADA SE IGRATE: Ovo je JEDINI RAZLOG zbog kog neće da SARAĐUJE
Pas koji se igra sa loptom, Foto: Printscreen / Instagram / gooddog.training

video

TRENER OTKRIVA ZAŠTO PAS ODBIJA DA VRATI LOPTU KADA SE IGRATE: Ovo je JEDINI RAZLOG zbog kog neće da SARAĐUJE

Četvoronožni prijatelji ponekad vole da zadrže svoj ulov neko vreme pre nego što ga vrate

Objavljeno:

Većina ljudi voli da baca loptu svojim četvoronožnim prijateljima i očekuje da je donesu odmah nakon što je bacimo. Međutim, psi ponekad vole da zadrže svoj ulov neko vreme pre nego što ga vrate nazad. Iako je ovo za mnoge frustrirajuće, dobra je ideja pustiti svog psa da uživa u svom ulovu, bilo da je u pitanju lopta ili bilo koja igračka za pse, piše Yahoo.

Pustite ih da je zadrže

Trener i osnivač Good Dog Traininga, Karolin Martel, u nedavnoj objavi na Instagramu objasnila je zašto ponekad treba da pustite svoje pse da zadrže loptu i moramo priznati da i te kako ima smisla!

Martelova ističe da iako bismo mi kao vlasnici pasa mogli biti frustrirani što nam naši psi ne daju svoj ulov odmah, može biti frustrirajuće za pse da im igračke stalno uzimaju i bacaju". Ona objašnjava da će pas ponekad želeti da uživa u svom ulovu neko vreme pre nego što ga odustane, posebno kada se postepeno umori od igre.

A, na kraju krajeva, vaš pas će vas obavestiti kada želi da ponovo bacite loptu. Martelova kaže: "Dotad ga pustite da uživa u svojoj lopti. Vredno je radio za nju".

Trik sa dve lopte

Ako vaš pas zaista ne voli da uzima loptu, do te mere da to ometa vašu sposobnost da se igrate sa njim, možete pokušati da koristite dve lopte. Kada vaš pas uhvati jednu loptu, vratite mu drugu. Ali nemojte bacati drugu loptu dok oni ne ispuste prvu jer želite da prepoznaju da vrednost leži u vama kao osobi koja baca loptu, a ne u samoj lopti.

BONUS VIDEO:

02:51

ŠTA MOŽETE AKO VAS ILI VAŠEG LJUBIMVA NAPADNE PAS? Advokat detaljno opisao scenario koji sledi posle NEMILOG DOGAĐAJA

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.