NAJSKUPLJA KRAVA NA SVETU PRODATA ZA MILIONE: Od ove cifre Srbima se VRTI U GLAVI, zanemećete kada čujete
Ilustracija, Foto: RINA

morate znati!

NAJSKUPLJA KRAVA NA SVETU PRODATA ZA MILIONE: Od ove cifre Srbima se VRTI U GLAVI, zanemećete kada čujete

Evo po čemu je sve posebna rasa nelore

Objavljeno: 11:32h

U značajnom događaju u svetu stočarskih aukcija, krava sorte nelore po imenu Viatina-19 FIV Mara Imoveis ušla je u istoriju postavši najskuplja krava ikada prodata i to za neverovatnih 4,8 miliona USD na aukcijiu Brazilu.

Ova rekordna prodaja ne samo da naglašava značaj vrhunskih genetskih kvaliteta u stočarskoj industriji, već i naglašava sve veću vrednost koja se pridaje izuzetnim karakteristikama.

Rasa nelore, poznata po svom svetlo belom krznu i prepoznatljivoj grbi iznad ramena, potiče iz Indije, ali je postala jedna od najistaknutijih rasa u Brazilu. Nazvana po okrugu Nelore u Andhra Pradešu, ova goveda su naučno klasifikovana kao Bos indicus i potomci su robusnog i prilagodljivog goveda ongole u ​​Indiji.

Uvođenje prvog para goveda ongole u ​​Brazil 1868. godine označilo je početak širenja rase u zemlji, sa kasnijim uvozom koji je dodatno utvrdio njeno prisustvo. Sposobnost rase nelore da uspeva na visokim temperaturama, zajedno sa njenim efikasnim metabolizmom i otpornošću na parazitske infekcije, učinila je da je veoma tražena od strane stočara. Viatina-19 FIV Mara Imoveis ilustruje ove poželjne osobine, budući da je selektivno uzgajana kako bi poboljšala genetiku.

Pored toga, otporne su na razne bolesti, veoma su produktivne, daju dosta mleka i veoma su retke, piše indiatimes.com.

Bonus video:

08:43

NEK MI OBJASNE STRUČNJACI KAKO TO DA JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU PORED TOLIKO TRAGOVA Forenzičar Časlav Ristić O ZLOČINU VEKA

(Espreso/24Sedam/Espreso zabava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.