Na predsedničkim izborima Toma bi osvojio 32 odsto. Šta mislite, koliko bi dobio VUČIĆ?
Foto: Beta / Dragan Gojić

Anketa o glasanju

Na predsedničkim izborima Toma bi osvojio 32 odsto. Šta mislite, koliko bi dobio VUČIĆ?

Prema tom istraživanju, na izborima bi glasalo 49 odsto ispitanika, dok je 28 odsto njih reklo da ne bi izašlo na birališta, a 23 odsto je u anketi odgovorilo da ne zna da li bi izašlo na izbore
Objavljeno: 16:20h
foto: FoNet

"Građani sada nisu preterano zaintersovani za same parlamentarne izbore, ali situacija na terenu može da pokaže drugačiju sliku nego sada što se vidi iz istraživanja, i da ih možda i animira", istakao je Pejić.

Što se tiče rejtinga stranaka, Pejić je izneo da je istraživanje pokazalo da SNS i dalje zauzima dominantnu poziciju 51,4 odsto podrške, odnosno da kako je kazao "nema oštećenja biračkog tela koje glasa za tu opciju", SPS uživa 10,8 odsto podrške, a SRS 8,9 odsto.

Pokret "Dosta je bilo" podržava sedam odsto građana, a DS šest odsto.

Ostale stranke bile bi ispod cenzusa, dodao je Pejić.

Na pitanje da ocene ministre posle 100 dana rada Vlade Srbije, najbolje ocene dobili su Aleksandar Vučić, a zatim Nebojša Stefanović.

Potom za njima, isto su ocenjeni Zlatibor Lončar, Ivica Dačić, Milan Krkobabić. Za njima je približnu ocenu dobila i Zorana Mihajlović.

Iste ocene dobili su potom Ana Brnabić, Goran Knežević, Rasim Ljajić.

Posle njih slede Jadranka Joksimović i Dušan Vujović. Isto su ocenjeni Zoran Djorđević i Branislav Nedimović.

foto: Fonet

Potom po ocenama slede ih Mladen Šarčević, Vanja Udovičić, Aleksandar Vulin, Nela Kuburović, Vladan Vukosavljević, Aleksandar Antić, a na poslednjem mestu po ocenama je Slavica Đukić Dejanović.

U anketi je, kako je rečeno na konferenciji za novinare, učeštvovalo 1.180 ispitanika, sprovedena je metodom slučajnog izbora, a prikupljanje podataka obavljeno je u periodu od 1. do 8. decembra.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.