Na predsedničkim izborima Toma bi osvojio 32 odsto. Šta mislite, koliko bi dobio VUČIĆ?
Foto: Beta / Dragan Gojić

Anketa o glasanju

Na predsedničkim izborima Toma bi osvojio 32 odsto. Šta mislite, koliko bi dobio VUČIĆ?

Prema tom istraživanju, na izborima bi glasalo 49 odsto ispitanika, dok je 28 odsto njih reklo da ne bi izašlo na birališta, a 23 odsto je u anketi odgovorilo da ne zna da li bi izašlo na izbore
Objavljeno: 16:20h

Kada bi se predsednički izbori održali u nedelju, Aleksandar Vučić bi pobedio u prvom krugu s 52 odsto, a ako bi kandidat bio Tomislav Nikolić u prvom krugu mogao bi da računa na 32 odsto, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema tom istraživanju, na izborima bi glasalo 49 odsto ispitanika, dok je 28 odsto njih reklo da ne bi izašlo na birališta, a 23 odsto je u anketi odgovorilo da ne zna da li bi izašlo na izbore.

Kako je rekao direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić, budući da kandidati još nisu poznati i još se o tome nagađa, "stabilan broj građana smatra da im je obaveza da izađu na izbore".

U istraživanju su date dve varijante - po prvoj da je kandidat na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić, a po drugoj Tomislav Nikolić.

"Kada bi Vučić bio kandidat, on bi najverovatnije ostvario pobedu u prvom krugu, dok bi Nikolić takođe mogao da računa na dosta glasova, ali manje od Vučića i pitanje je šta bi bilo u drugom krugu", rekao je Pejić na konferenciji za novinare.

foto: Fonet

Ukoliko bi kandidat SNS-a na predsedničkim bio Vučić, drugoplasirani bi bio Vojislav Šešelj koji bi prema istom istrazivanju mogao da računa na 14 odsto glasova, a Vuk Jeremić bi bio treći sa 12 odsto glasova.

Dragan Šutanovac mogao bi da računa na sedam odsto glasova građana, Saša Janković na šest, Boško Obradović na pet odsto, a Saša Mirković na dva dosto.

Ukoliko bi kandidat bio Tomislav Nikolić, situacija bi kako kaže Pejić, bila nešto drugačija, i on bi mogao da računa na 32 odsto glasova, potom Vuk Jeremić na 19 odsto, a Vojislav Šešelj u tom slučaju na 17 odsto.

Dragan Šutanovac bi imao osam odsto glasova, Boško Obradović i Saša Janković po sedam, Milan Stamatović tri odsto, koliko i Saša Mirković.

Na pitanje u kojoj meri su zainteresovani za predsedničke izbore, 12 odsto je odgovorilo da su zainteresovani u velikoj meri, 17 odsto građana je reklo da nije uopšte zainteresovano, delimično zainteresovanih je 21 odsto, a delimično nezainteresovano je 23 odsto. Ni zainteresovanih - ni nezainteresovanih je 27 odsto.

Na pitanje da li bi trebalo održati vanredne parlamentarne izbore zajedno sa predsedničkim, 43 odsto ispitanika je odgovorilo odrečno, 21 odsto potvrdno, dok je 36 odsto reklo da ne zna, odnosno nije iznelo stav.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.