CIRKUS SE NASTAVLJA! Dveri: Članovi SNS degeni koji su svuda oko nas, maloumnici sa tri zuba u vilici?
Foto: Printscreen / Rts

Medrano ili kolorado

CIRKUS SE NASTAVLJA! Dveri: Članovi SNS degeni koji su svuda oko nas, maloumnici sa tri zuba u vilici?

Poslanici u Skupštini Srbije nastavili sa primitivnim uvredama i prostaklucima najniže vrste u nastavku zasedanja
Objavljeno: 12:32h
foto: Stefan Jokić

Parezanović je pitao i da li je obudmsana sramota zbog poslednjem medijskog istupa kada je u ovom političkom trenutku izjavio da mere štednje ugrožavaju decu, a da to pitanje u prvih pet godina svog mandata, koji je počeo 2007. nije zapitao da li su dečja prava ugrožena u uslovima recesije.

"Koliko jadan mora da bude da koristi decu za političku promociju. Do kada će građani morati da plaćaju njegovu bahatost", upitao je Parezanović da zaštitnik građana ima tri puta veću platu od predsednika i premijera.

On je podsetio da je izlazak na bilo koja vrata dozvoljen, kao i kretanje po celoj Srbiji , povodom toga što su poslanici Pokreta hteli da iza|u na jedan od vi{e izlaza iz sale, i to onaj koji vodi pored poslaničkih klupa SNS.

Pitao je i kakve veze premijer ima sa londonskom kompanijom, koja je platila troškove učešća bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija u Vučićevoj kampanji 2012. Na pitanje poslanika PUPS-a Borisava Kovačevića kada će biti nastavljena priprema kodeksa ponašanja poslanika, za koje kaže da ponovo postalo aktuelno zbog doga|anja u skupštini i toga da u medijima čitamo izjavu jednog od poslanika da poslanici smrde, Gojković je rekla da je u prošlom sazivu na tom dokumentu radio Administrativni odbor i da je to pitanje volje šefova poslaničkih grupa.

foto: Stefan Jokić

Neće nam pomoći nijedno pisano pravilo dok ne počnemo sami da mislimo o tome kako treba da se ponašamo u parlamentu , rekla je Gojković.

Lidera SRS Vojislava Šešelja, ali i poslanika SDS-NPS Miroslava Aleksića zanimalo je zašto još parlamentu nije podnet zakon o završnom računu budžeta za 2015. šef poslaničke grupe Dveri želeo je da zna da li će u četvrtak, pošto je poslednji u meseci, članovi vlade doći u parlament da odgovaraju na pitanja, kao i kada će predsednica Maja Gojković zakazati sednice na aktuelnu temu u vezi sa migratnima i Kosovom.

Gojkovićeva je odgovorila da će učiniti sve da u parlamentu bude odr`ana ta sednica, čim skupština počne da funkcioniše.

"Ne znam kako ćemo i ovu sednicu da završimo", rekla je ona i dodala: "Pristajem da svi budete u pravu, osim mene, ali da radimo. Tako se prave kompromisi", rekla je Gojković.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.