Bili smo na SNS izložbi o kojoj priča ceo grad! I, ima li cenzure u Srbiji? (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Espreso vs. cenzura

Bili smo na SNS izložbi o kojoj priča ceo grad! I, ima li cenzure u Srbiji? (VIDEO)

Onom ko dođe sa strane i ko nema pojma o političkoj situaciji u Srbiji, neće pasti na pamet da u ovoj zemlji ima i "c" od cenzure. Međutim...
Objavljeno: 12:19h

Jedan od malobrojnih posetioca, Saša Kostić, student, navodi da je aktivan na Tviteru, kao i da je došao da proveri da li ima nekih njegovih tvitova.

- Sve sam pregledao, ali mojih tvitova nema. Izgleda da sam im nebitan, pošto vidim da su na zidu "nalepljeni" samo poznati tviteraši - kroz osmeh kaže Saša.

foto: Espreso.co.rs

Sama postavka izložbe je podeljena na ono što je o Vučiću napisano na onlajn medijima, i na ono što su štampana izdanja beogradskih listova objavljivali o Vučiću.

foto: Espreso.co.rs

Zoran Dinić, penzioner, napominje da je ova izložba izuzetno dobro urađena, jer su se organizatori pobrinuli da im gotovo ništa ne promakne.

- Ko god da je radio ovo, a spominju se razna imena, izuzetno je dobro uradio. Onome ko dođe sa strane i ko nema pojma o unutrašnjo-političkoj situaciji u Srbiji neće pasti na pamet da u ovoj zemlji ima "c" od cenzure. Prikazani su gotovo svi mediji koji su u proteklom periodu u negativnom kontekstu pisali o Vučiću. Takođe, primetno je da trudbenici iz SNS-a prate pomno apsolutno sve što se napiše ili izgovori o njihovom vođi, pa se tako gotovo svako ko se bavi javnom delatnošću, a ko je kritikovao rad Vučića, našao među eksponatima - navodi Dinić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.