Bili smo na SNS izložbi o kojoj priča ceo grad! I, ima li cenzure u Srbiji? (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Espreso vs. cenzura

Bili smo na SNS izložbi o kojoj priča ceo grad! I, ima li cenzure u Srbiji? (VIDEO)

Onom ko dođe sa strane i ko nema pojma o političkoj situaciji u Srbiji, neće pasti na pamet da u ovoj zemlji ima i "c" od cenzure. Međutim...
Objavljeno: 12:19h
foto: Espreso.co.rs

Kao dokaz ove tvrdnje, on pokazuje na ekrane koji prikazuju razne ljude koji su negativno pričali o lideru SNS-a , a čije se izjave vrte na postavljenim LCD ekranima. Ima tu i Olje Bećković, Branka Čečena, Kokana Mladenovića, ali i Zorana Kesića, kome je posvećen jedan od ovih fensi televizora. Naime, na njemu se vrte montirane izjave voditelja emisije "24 minuta" u kojima on non stop pominje - Vučić.

foto: Espreso.co.rs

Prema onome što smo videli, stiče se utisak da je vladajuća partija "targetirala" svoje medijske neistomišljenike, i da se potrošilo izuzetno dosta vremena, para i resursa da bi se spremila ova postavka. Kod god da je za nju zaslužan, pres služba SNS-a ili čuveni medijski mag na privremenom radu u Crnoj Gori, odlično je uradio posao.

foto: Espreso.co.rs

Inače, na ovoj izložbi o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine, izloženo je oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima, a na osnovu čega bi građani u Srbiji trebalo da procene da li u Srbiji ima cenzure.

foto: Espreso.co.rs

Ukoliko ste slobodni i imate vremena, obavezno posetite izložbu i uverite se kako svaka stvar u dnevnoj politici može da se posmatra iz dva, potpuno suprotna ugla.

(I. M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.