Bili smo na SNS izložbi o kojoj priča ceo grad! I, ima li cenzure u Srbiji? (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Espreso vs. cenzura

Bili smo na SNS izložbi o kojoj priča ceo grad! I, ima li cenzure u Srbiji? (VIDEO)

Onom ko dođe sa strane i ko nema pojma o političkoj situaciji u Srbiji, neće pasti na pamet da u ovoj zemlji ima i "c" od cenzure. Međutim...
Objavljeno: 12:19h

Izložba koju je priredila Služba za informisanje Srpske napredne stranke, a koja je otvorena u beogradskoj galeriji "Progres", prema navodima organizatora inspirisana je stanjem u medijima koji se "grčevito trude da prvog čoveka Vlade Srbije predstave kao cenzora".

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

SNS izložbu nazivaju fašističkom - evo kako im odgovara Nebojša Stefanović!

Svečanom otvaranju su prisustvovali ministri u tehničkoj Vladi, kao i brojni fukcioneri SNS-a, izuzev glavnog junaka ove postavke - mandatara lično, kao i brojni građani i novinari, pa je galerija je bila premala da primi sve zainteresovane.

foto: Espreso.co.rs

- Osnovni zadatak dela medija je bio da Vučića domaćoj i stranoj javnosti predstave kao brutalnog cenzora koji ukida emisije, obara portale, smenjuje urednike, zabranjuje tekstove - navela je na otvaranju šefica Službe SNS za informisanje Vladanka Malović.

foto: Espreso.co.rs

Dva dana nakon otvaranja, sutacija je potpuno drugačija. Posetioci u vreme kada je naša ekipa bila na izložbi mogu da se prebroje na prste obe ruke. Od funkcionera SNS, jedino je tu Slaviša Mićanović Mićan, poznati SNS internet funkcioner.

foto: Espreso.co.rs

Prvo što smo potražili na ovoj izložbi su tekstovi Espresa. Međutim, organizatori izložbe nas nisu udostojili postavljanjem članaka na neki od zidova. Ako je za utehu, ostalih medija iz Adria grupe ima na pretek, na svakom koraku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.